Cum arată casa construită în 24 de ore, cu o imprimantă 3D

Data: 30/06/2022 | Autor: .

Cum arată casa construită în 24 de ore, cu o imprimantă 3D

Cum ar fi să ai o casă ieftină, durabilă, modernă, construită în 24 de ore? O companie din Rusia, Apis Cor, a dezvoltat o tehnologie de printare 3D care permite o asemenea performanţă. Imaginile cu prototipul locuinţei viitorului, aşa cum au denumit-o dezvoltatorii, au devenit virale pe internet.

Apis Cor, un startup în domeniul construcţiilor condus de specialişti din Rusia şi SUA, a prezentat prima casă construită cu noua tehnologie dezvoltată împreună cu PIK Companies Group, Samsung Electronics, TechnoNICOL, Bitex Reibeputz şi Fabrika Okon.

Locuinţa a fost ridicată în localitatea Stupino, din apropiere de Moscova, iar lucrările au durat numai 24 de ore.

Specialiştii au folosit o imprimantă 3D gigantică, cu care au turnat structura şi pereţii casei. Ulterior au fost adăugate acoperişul şi instalaţiile utilitare.

Aflaţi mai multe detalii despre tehnologie de pe acest link.

Fondatorul Apis Cor, Nikita Chen-yun-tai, a declarat că ţinta companiei este de a automatiza întregul proces de construcţie, oamenii urmând doar să monitorizeze producţia.

“Scopul nostru este a ajuta oamenii din întreaga lume să îşi îmbunătăţească condiţiile de viaţă. Acesta este motivul pentru care am gândit un proces de producţie rapid, eficient şi de o calitate înaltă”, a mai declarat inventatorul.

Casa construită prin tehnologia de printare 3D poate rezista până la 175 de ani şi costă numai 10.134 de dolari.