Cum arata noua ,,Carte a Minunilor” imaginata de Sony (VIDEO)

Data: 6/06/2012 | Autor: .

Sony a prezentat, la E3 2012, prototipul noii platforme Wonderbook pentru PlayStation 3. Gadgetul aduce realitatea virtuala in lumea copiilor, ajutandu-i pe acestia sa experimenteze “vrajile” din “Cartea Minunilor” direct pe ecranul televizorului.

In prezentarea oficiala, Sony a folosit Book of Spells, o poveste interactiva bazata pe universul Harry Potter creat de scriitoarea J.K. Rowling.

Odata ce a deschis cartea, utilizatorul este transportat la celebra Hogwarts unde incepe sa ia lectii de magie, tot mai complexe cu fiecare capitol parcurs. Utilizatorii vor avea ocazia sa foloseasca peste 20 de vraji, pe care le declanseaza cu controlerul Move, sa se lupte cu adeversarii, totul intr-un cadru de poveste nascut din paginile Wonderbook.

Principiul dupa care functioneaza noua platforma nu este unul nou. L-am mai vazut la Nintendo 3DS insa Sony aduce experienta virtuala la un nivel si mai spectaculos.

Camera video analizeaza miscarile utilizatorului realizate cu Play Station Move si le coreleaza cu story-ul din Wonderbook.

Astfel ca experienta virtuala este una extraordinara. Copilul vede, practic, pe televizor cum imaginile din carte prind viata, cum realitatea se schimba in jurul lui, cum PlayStation Move devine o bagheta magica.

Expertii estimeaza ca noua „Book of Spells” de J.K. Rowling va da lovitura in piata si va ajuta Sony sa creasca vanzarile PS 3 si gadgeturilor PlayStation Eye si PlayStation Move.

Urmariti mai jos un clip de prezentare a platformei. Sony nu a anuntat cand va lansa Wonderbook-ul pe piata si la ce pret.