Cum arata noua telecomanda Smart TV de la Samsung

Data: 6/01/2014 | Autor: .

Samsung Smart Control 2014

Samsung va lansa, la CES 2014 în Las Vegas, Smart Control 2014, cea mai noua versiune de telecomandă Smart TV. Gadgetul combină recunoașterea gesturilor cu un nou aranjament al butoanelor, un nou touchpad si interacțiunea vocală.Samsung

Conform Samsung, noua telecomandă, care are un design alungit-oval cu o suprafață poroasă pentru o mai bună aderență, permite o navigare mai ușoară pentru utilizatorii care vizionează frecvent videoclipuri online.

Utilizatorii pot schimba cu mai mare usurinta între elementele din meniuri, prin simple gesturi, dar pot de asemenea selecta și accesa conținutul dorit într-un mod mai precis, prin utilizarea a patru butoane direcționale.

Atunci când se utilizează Samsung Smart Hub sau se acceseaza conținut prezent pe mai multe pagini, utilizatorii pot folosi touchpad-ul pentru a naviga de la o pagină la alta cu o mișcare similară cu aceea prin care întorci foile unei cărți.

Telecomanda Smart Control 2014 include de asemenea și funcționalitatea de interacțiune vocală, care permite utilizatorilor să găsească conținut video sau web folosind limbajul vocal natural. Utilizatorii pot vorbi direct către telecomandă pentru a naviga imediat la conținutul dorit.

Samsung a schimbat de asemenea designul telecomenzii, de la forma dreptunghiulară si plată tradițională ajungând la una alungită si ovală, care se potrivește mult mai natural în mâna utilizatorului.

Un touch pad circular, dar si butoanele directionale situate în centrul telecomenzii, sunt usor accesibile cu degetul mare al utilizatorului. Acest design ergonomic minimizează nevoia de mișcări ample ale mâinii, în timp ce încurajează utilizatorii să folosească gesturi si recunoașterea vocală pentru a controla televizorul.

Touchpad-ului de pe noua telecomandă este cu peste 80% mai mic decât în versiunea 2013 și a fost proiectat pentru o utilizare mai ușoară.

Telecomanda Smart Control 2014 include de asemenea butoane separate pentru ” Multi-Link Screen „, o funcție care permite utilizatorilor să vizioneze simultan mai mult conținut pe un singur ecran, precum și pentru „Modul fotbal”, care permite utilizatorilor să optimizeze vizionarea de transmisii sportive cu un singur buton.

Cu noua telecomanda se activează de asemenea mult mai ușor și mai repede tastatura virtuală.