Lenovo a lansat ThinkPad 8, YOGA 2 si laptopuri duale Flex (VIDEO)

Data: 6/01/2014 | Autor: .

lenovo-thinkpad-8Lenovo a anunţat la International Consumer Electronics Show2014 ultimele noutăţi din portofoliul său printre care si ThinkPad 8, o tabletă de business, YOGA 2, un laptop convertibil cu patru moduri unice de folosire; şi Flex 14D şi 15D, laptopuri duale convertible.

ThinkPad 8 vine cu un design compact de 8 inci dedicat business-ului. Cu o grosime de numai 8.8mm şi doar 408 grame, este dedicată celor care vor un dispozitiv portabil fără a renunţa la tastatură atașabilă, pentru a avea un laptop perfect funcţional. ThinkPad 8 face acest lucru şi încă ceva: poate fi folosita în modul Tabletă în deplasare, se conectează la o tastatură opţională, dock sau monitor pentru modul desktop, şi poate fi pusă în modul Cort printr-o simplă pliere a husei.

ThinkPad 8 atrage atenţia prin strălucitorul ecran WUXGA 1920X1200, care oferă o zonă de vizionare cu 25% mai mare decât tabletele de dimensiuni similare.

Prevăzută cu Windows 8.1 şi suport pentru 10 puncte de atingere, ThinkPad 8 face fotografii cu mare uşurinţă datorită husei magnetice opţionale Quick Shot Cover. Utilizatorii trebuie doar să deschidă husa pentru a descoperi camerele de 2 MP şi 8 MP, ceea ce deschide automat aplicaţia de fotografiere. Mai mult, husa magnetică porneşte tableta atunci când este deschisă. Utilizatorii pot transfera fără cablu fotografii sau imagini video, prin tehnologia Miracast a tabletei ThinkPad 8, sau prin cablu, folosind portul microHDMI.

ThinkPad 8 este echipat cu tehnologiile de care companiile au nevoie pentru a avea succes, începând cu procesorul Intel Bay Trail Quad Core, stocare SSD până la 64 GB, 3G/4G opţional, WiFi şi autonomie de o zi, plus posibilitatea de a se conecta prin USB 3.0 la o tastatură vândută separat. Companiile pot opta de asemenea pentru o varietate de servicii şi soluţii de suport adecvate nevoilor lor.

YOGA 2 şi Flex 14/15D devin produse mainstream

YOGA, laptopul convertibil care a stabilit un standard pentru computerele multimodale, continuă să îşi rafineze caracteristicile prin noul YOGA 2, la un preţ mai accesibil.

Utilizatorii se bucură în continuare de modurile Laptop, Stand, Cort şi Tabletă, dar într-un format mai compact, cu o grosime de numai 17 mm şi o greutate de 1.36 kg pentru modelul de 11 inci, şi 17.3mm, 1.54 kg pentru modelul 13 inci. YOGA 2 este de asemenea mai inteligent, fiind capabil să recomande utilizatorului aplicaţii specifice fiecărui mod de folosire. YOGA 2 are specificaţii îmbunătăţite cu procesoare până la a patra generaţie Intel Core i5 pe modelul de 13 inci, şi stocare de până la 500 GB.

Noile laptopuri convertibile Flex 14D şi 15D extind gama de computere multimodale Lenovo, cu procesoare până la AMD A6 quad core şi grafică AMD Radeon. Flex 14D şi 15D le oferă consumatorilor două moduri extraordinare – Laptop şi Stand – într-un singur dispozitiv şi o experienţă îmbogăţită de sistemul Dolby Advanced Audio v2, controlul prin voce şi autonomia care acoperă o zi întreagă.