Cum arata noul sistem de operare Android 4.2 Jelly Bean (VIDEO)

Data: 30/10/2012 | Autor: .

Google a anuntat, oficial, lansarea noului sistem de operare Android 4.2 Jelly Bean. Sistemul vine cu o serie de facilitati care fac experienta multimedia mult mai facila si interesanta. Software-ul va fi lansat odata cu noua familie de dispozitive Nexus, pe 13 noiembrie.

 

Principala inovatie adusa de noul sistem de operare o reprezinta posibilitatea logarilor multiple. Mai simplu spus, pe noul Android 4.2 va veti putea loga atat dvs. cat si membri familiei, prieteni etc.

Este un pas inainte facut de Google, tinta principala fiind, potrivit expertilor, adoptarea sistemului de utilizatorii corporate (firme).

Fiecare utilizator in parte va putea sa isi modifice pagina de start si aplicatiile dupa bunul plac, in asa fel incat sa ii satisfaca preferintele.

Noul Android 4.2 aduce si o noua bara de comenzi, inaugurata odata cu versiunea 4.1 insa imbunatatita. Astfel, din bara de comenzi vom putea controla conexiunile wi-fi si date mobile, vom putea luminozitatea etc.

O alta noutate adusa de Google o reprezinta Photo Sphere, aplicatia care permite utilizatorilor sa realizeze fotografii panoramice in toate directiile (sus,jos, stanga, dreapta etc.) Interesant este si faptul ca fotografiile vor putea fi ridicate pe Google Maps, astfel ca si alti utilizatori sa poata viziona imaginile captate din cat mai multe locuri ale lumii.

O alta functie care a primit o actualizare importanta este Google Now. Noul sistem de operare aduce un numar mai mare de “cards-uri”, in fapt aplicatii care iti permit sa fi la curent in timp real cu tot felul de informatii, de la meteo, trafic, informatii privind locuri de vizitat, cinematografe, transport in comun etc.

In noul Android 4.2, Google aduce si o noua aplicatie pentru tastatura virtuala. Gesture Typing permite utilizatorilor sa foloseasca diverse gesturi, similare cu Swype, pentru a scrie mai rapid mesajele.

O alta facilitate optimizata o reprezinta Wireless TV. Aceasta optiune permite utilizatorilor sa exporte continut video de pe telefon sau tableta catre orice ecran TV care este legat  la reteaua wireless.

 

Cu noul Android 4.2, Google lanseaza si aplicatia de screensaver Daydream. Aceasta aduce pe ecran o serie de fotografii, stiri si alte informatii ce pot fi modificate in functie de preferinte.

In fine, Android 4.2 Jelly Bean vine cu o serie de imbunatatiri si pentru alte aplicatii. De exemplu introduce functia de pinch-to-zoom in Gmail.