Cum completezi și semnezi declaratia pe propria raspundere pe telefon

Data: 1/05/2020 | Autor: .

Dacă te-ai săturat să tot scoți declarații la imprimantă, pentru a putea ieși la cumpărături, o soluție simplă, gratuită, și ușor de folosit este aplicația Adobe Reader. O instalezi în telefon, îți creezi o semnătură și, în 2 minute, ai declaratia pe propria raspundere semnată și o poți folosi.

Primul pas este să descarci din Android Play sau iOS aplicația Adobe Reader. Este gratuită.

După ce ai descărcat-o, o să îți ceară să îți faci un profil. Alege logarea cu contul de Facebook, Gmail sau creează-ți un user și o parolă.

Pasul următor este să deschizi site-ul stirioficiale.ro (dezvoltat de Guvernul Romaniei) și să descarci în telefon declaratia pe proprie răspundere cerută de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

După ce ai descărcat-o, deschide aplicația Adobe Reader și din FILE, caută declarația în telefon și deschide-o. Ignoră propunerea de abonare la serviciul cu plată, apăsând pe X.

Odată deschisă, apasă pe FILL & SIGN și începe să completezi declarația. După ce ai completat-o, apasă din bara de jos pe CREATE SIGNATURE, ca sa îți faci o semnătură. După ce ai creat-o, salveaz-o în aplicație.

Pentru a semna documentul,aplică semnătura pe document.

Apoi salvează declarația în telefon.

În acest fel, ai la dispoziție declarația semnată oricând ai nevoie de ea, în relația cu autoritățile. Noi am folosit-o in acest fel și nu am avut probleme cu echipajele intalnite.

Legislația îți permite să îți fotografiezi declarația pe propria răspundere, semnată olograf. Fotografia transformă semnătura într-una digitală.

,,„Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. (..) În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator). Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia’’.

O alta solutie este sa intri pe formular.sts.ro de pe telefon, sa completezi declaratia, o descarci in telefon si, cu Adobe Reader, doar ii aplici semnatura olografa.

Ca să înțelegi mai bine cum funcționează aplicația, urmărește tutorialul video de mai jos, care îți arată, pas cu pas, cum descarci aplicația, cum semnezi documentul și cum o arăți autorităților.

Tot din clipul video vei afla cum să instalezi și să folosești Adobe Scan, o aplicație care îți permite să scanezi cu telefonul orice document, de la buletin la contracte, facturi etc. și să le salvezi ca PDF. Aplicația îți permite, totodată, să le trimiți pe email sau pe social media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.