Cum dezactivezi funcția prin care Google te urmărește

Data: 14/08/2018 | Autor: .

Cum dezactivezi funcția prin care Google te urmăreșteGoogle continuă să își urmărească utilizatorii, prin intermediul gadgeturilor, chiar dacă aceștia au trecut Locația pe OFF. Potrivit unui material publicat de Associated Press, pentru a opri monitorizarea, este nevoie să intri și mai puternic în setările aplicației, relatează GadgetReport.ro

Google afirmă că geolocația, altfel spus urmărirea traseului urmat de utilizator, este menită să ofere o experiență de utilizare mai bună, oferind ,,informații relevante’’.

Google folosește în acest scop mai multe servicii, precum Location History, Web and App Activity și Location Services.

Jurnaliștii au descoperit un lucru cel puțin bizar. Dacă vrei ca Google să nu te urmărească, nu este de ajuns să dai OFF la Location History.

Astfel că, pentru a dispărea de pe harta Google, dincolo de trecerea Location History pe OFF, trebuie să dezactivezi și „Web & App History”.
Interesant este că, și în aceste condiții, rezultatele obținute de Google anterior opririi serviciilor pot ajuta compania să își dea seama unde ești.

De exemplu, dacă ai căutat ,,unde găsesc pizza în apropiere’’ sau ,,cum va fi vremea azi’’, Google are deja stabilită locația unde te afli. Pentru a șterge toate ,,urmele’’ din Google, trebuie să intri în ,,My Activity’’ și să ștergi toate informațiile legate de serviciile Google.

Ca să ajungi acolo, intri în myactivity.google.com și apeși pe „activity controls”. Din meniul din stânga, dezactivezi Web & App History și Location History.