Revolut a ajuns la 75.000 de utilizatori în România. Cardul VISA, oferit gratuit

Data: 11/10/2018 | Autor: .

Revolut a ajuns la 75.000 de utilizatori în România. Cardul VISA, oferit gratuit Revolut a ajuns la la 75.000 de utilizatori în România și, cu această ocazie, a anunțat lansarea aplicației în limba română. În plus, utilizatorii noi și existenți care comandă primul card fizic gratuit (VISA), o vor  putea face gratuit de vineri, 12 octombrie până luni, 15 octombrie, relatează GadgetReport.ro 

Din ce în ce mai mulți români renunță la băncile tradiționale și folosesc Revolut drept cont principal, datorită funcționalităților precum bugetarea automată, posibilitatea de a economisi cu Vaults și transferuri gratuite. Având 75.000 de utilizatori ai serviciului, România ajunge pe locul 7 în topul țărilor europene cu cel mai mare număr de utilizatori, depășind Portugalia, Germania și Grecia în ultimele luni.

Începând cu 11 octombrie, utilizatorii care au telefonul configurat în limba română au acces la aplicația Revolut tradusă în limba română.

Cum folosesc românii Revolut?

Volumul total al tranzacțiilor efectuate în România a depășit 275 de milioane de Euro luna aceasta. Românii folosesc Revolut în principal pentru cumpărături online și plăți cu cardul în siguranță, 69.27% dintre tranzacții fiind reprezentate de plățile cu cardul, online și offline. Transferurile bancare reprezintă 15.24% din totalul tranzacțiilor, în timp ce 9.23% sunt schimburi valutare la cursul de schimb interbancar oferit de Revolut. Doar 6.27% din numărul total de tranzacții sunt retrageri de numerar, arătând faptul că România faci pași importanți către a deveni o societate fără numerar.

Principalii comercianți la care românii aleg să plătească cu cardul Revolut sunt Carrefour, Auchan, Taxify, Ali Express, McDonald’s, InMedio și Digi România, ceea ce demonstrează faptul că Revolut devine contul principal pentru un număr din ce în ce mai mare de utilizatori, care folosesc cardul Revolut pentru a plăti cumpărăturile, cheltuielile de zi cu zi și facturile.

România este în top și în ceea ce privește adopția Metal, abonamentul recent lansat care oferă utilizatorilor un card exclusivist din metal cu până la 1% cashback în monede tradiționale sau criptomonede, un serviciu dedicat de concierge, asigurare de călătorie, precum și posibilitatea de a retrage gratuit de la orice bancomat din lume până la 2400 RON lunar. 4.75% dintre utilizatorii Revolut Metal sunt din România, care se clasează astfel pe locul al treilea în ceea ce privește adopția Metal, după UK și Franța.

Utilizatorii Revolut din România folosesc activ și pușculițele digitale Vault, opțiunea de economisire care rotunjește fiecare plată și economisește diferența. Românii au deschis peste 15.000 de pușculițe Vault până acum și au economisit astfel mai bine de 3 milioane de RON, folosind o combinație de economisire a mărunțișului și plăți recurente pentru a strânge bani pentru evenimentele importante, vacanțe sau investiții în imobiliare și criptomonede.

Despre Revolut

Revolut a fost înființat în iulie 2015 cu o misiune ambițioasă: să zguduie de la temelie sectorul financiar bancar. Utilizatorii Revolut își pot deschide un cont curent în câteva secunde, direct din aplicație, pot cheltui, primi & trimite bani oriunde în lume la cursul de schimb interbancar, pot avea expunere imediată la criptomonede, și se bucură de un nivel ridicat de siguranță online și offline datorită tehnologiei de ultimă generație care stă la baza produsului.

 

Compania cu sediul în Londra are peste 2.800.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 150 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 27 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.