Cum folosești Google Maps fără internet, în modul offline

Data: 3/02/2020 | Autor: .

google maps fără internet google-mapsVrei să folosești hărțile Google Maps chiar și atunci când nu ai internet, de exemplu atunci când te afli într-o altă țară și nu ai roaming? Google oferă posibilitatea de a folosi hărţile Google Maps în modul offline, relatează GadgetReport.ro

În primul rând, pentru a beneficia de cea mai nouă versiune de Google Maps, trebuie să îi faci update din Google Play. Din momentul în care ai instalat-o, vei putea să descărci hărţile de care ai nevoie.

google maps fără internet Screenshot_20200203-194208_Maps

Intri în aplicaţie şi cauți orașul sau țara care te interesează. Apoi mergi în meniul de comenzi din dreapta (cel cu trei linii) și selectezi Offline Maps/Hărți Offline.

google maps fără internet Screenshot_20200203-194214_Maps

O să îți apară locaţia. Din partea de jos a ecranului, selectezi Download/Descarcă.

google maps fără internet Screenshot_20200203-194227_Maps

Un truc foarte bun este să faci zoom cât mai mult pe hartă. Asfel vei observa că dimensiunea download-ului va fi tot mai mică.

De exemplu, pentru harta Bucureștiului, ai nevoie de numai 25 MB, însă pentru New York, dimensiunea standard a fost de 260 MB. Când am selectat doar Manhattan, a scăzut la 81 MB, fara sa piarda din informatiile care ne intereseaza.

google maps fără internet Screenshot_20160810-094113

Mare atenţie şi cum descărcaţi harta. Folosiţi o reţea wi-fi, pentru ca să nu consumaţi datele din abonament sau de pe cartelă.

Pentru a selecta această variantă, intraţi în settings si selectaţi, totodată, opţiunea ca actualizările la hărţi să fie descărcate numai atunci când dispozitivul este conectat la o reţea wireless.

google maps fără internet Screenshot_20200203-194220_Maps

Din momentul în care aţi descărcat harta care vă trebuie, veţi putea folosi telefonul oriunde cu Google Maps, cu GPS-ul activ, bineinteles, şi fără internetul activat. Atenție, hărțile expiră după o perioadă, așa că este bine să verificați îănainte de călătorie dacă mai sunt de actualitate.

Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial Google Maps în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.