Cum folosești Google Maps fără internet, în modul offline

Data: 3/02/2020 | Autor: .

Cum folosești Google Maps fără internet, în modul offlineVrei să folosești hărțile Google Maps chiar și atunci când nu ai internet, de exemplu atunci când te afli într-o altă țară și nu ai roaming? Google oferă posibilitatea de a folosi hărţile Google Maps în modul offline, relatează GadgetReport.ro

În primul rând, pentru a beneficia de cea mai nouă versiune de Google Maps, trebuie să îi faci update din Google Play. Din momentul în care ai instalat-o, vei putea să descărci hărţile de care ai nevoie.

Intri în aplicaţie şi cauți orașul sau țara care te interesează. Apoi mergi în meniul de comenzi din dreapta (cel cu trei linii) și selectezi Offline Maps/Hărți Offline.

O să îți apară locaţia. Din partea de jos a ecranului, selectezi Download/Descarcă.

Un truc foarte bun este să faci zoom cât mai mult pe hartă. Asfel vei observa că dimensiunea download-ului va fi tot mai mică.

De exemplu, pentru harta Bucureștiului, ai nevoie de numai 25 MB, însă pentru New York, dimensiunea standard a fost de 260 MB. Când am selectat doar Manhattan, a scăzut la 81 MB, fara sa piarda din informatiile care ne intereseaza.

cum folosesti google maps fara internet Screenshot_20160810-094113

Mare atenţie şi cum descărcaţi harta. Folosiţi o reţea wi-fi, pentru ca să nu consumaţi datele din abonament sau de pe cartelă.

Pentru a selecta această variantă, intraţi în settings si selectaţi, totodată, opţiunea ca actualizările la hărţi să fie descărcate numai atunci când dispozitivul este conectat la o reţea wireless.

Din momentul în care aţi descărcat harta care vă trebuie, veţi putea folosi telefonul oriunde cu Google Maps, cu GPS-ul activ, bineinteles, şi fără internetul activat. Atenție, hărțile expiră după o perioadă, așa că este bine să verificați îănainte de călătorie dacă mai sunt de actualitate.

Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial Google Maps în limba română.