Cum folosesti Google Maps fara internet

Data: 10/08/2016 | Autor: .

Cum folosesti Google Maps fara internet

Cum folosesti Google Maps fara internet? Google a lansat un nou update pentru hărţile Google Maps în modul offline. Asta înseamnă că, de acum încolo, putem să descărcăm şi să le folosim pe telefon sau tabletă şi fără internet mobil, prin Wi-fi only.

Pentru a beneficia de noua versiune Google Maps este necesar să intraţi în magazinele de aplicaţii pentru iPhone şi Android şi să descărcaţi ultima versiune a aplicaţiei Google Maps.

Cum folosesti Google Maps fara internet 2Din momentul în care aţi instalat-o, veţi putea să descărcaţi hărţile de care aveţi nevoie.

Intraţi în aplicaţie şi în bara de căutare scrieţi, de exemplu, New York. O să va apară locaţia. Din partea de jos a ecranului, selectaţi Download.

Un truc foarte bun este să faceţi zoom cât mai mult pe hartă. Asfel veţi observa că dimensiunea download-ului va fi tot mai mică.

De exemplu, pentru harta New York-ului, dimensiunea standard a fost de 260 MB, dar când am selectat doar Manhattan, a scăzut la 81 MB, fara sa piarda din informatiile care ne intereseaza.

Cum folosesti Google Maps fara internet 3Mare atenţie şi cum descărcaţi harta. Folosiţi o reţea wi-fi, pentru ca să nu consumaţi datele din abonament sau de pe cartelă.

Pentru a selecta această variantă, intraţi în settings si selectaţi, totodată, opţiunea ca actualizările la hărţi să fie descărcate numai atunci când dispozitivul este conectat la o reţea wireless.

Google Maps oferă, de asemenea, posibilitatea de a salva hărţile pe un card SD.

Din momentul în care aţi descărcat harta care vă trebuie, veţi putea folosi telefonul oriunde cu Google Maps, cu GPS-ul activ, bineinteles, şi fără internetul activat.

Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial Google Maps în limba română.