Cum functioneaza software-urile pentru jocuri

Cum functioneaza software-urile pentru jocuri

Internetul reprezinta in ultima perioada mediul in care ne petrecem o mare parte a timpului. Fie ca il utilizam la serviciu, ca sa vizionam un film, sa socializam, internetul face parte din cotidian. Amatorii de jocuri de noroc nu puteau sa faca exceptie, asa incat se constata o migrare a jucatorilor la pariuri sportive si ,,pacanele” catre mediul online.

Nu toata lumea stie ca un cazinou online ofera doar interfata grafica prin care se poate juca si ca jocurile sunt furnizate de catre o firma specializata numita provider. Cazinoul este cel care ofera un site stabil, legal si sigur in care se poate juca, pune la dispozitie metode de plata sigure si accesibile si alte servicii in timp ce providerul ofera grafica, facilitatile, jackpot-urile si stabileste payout-ul ( partea din valoarea pariului care se intoarce la jucator).

Odata cu reglementarea pietei din Romania, au disparut o parte din furnizorii de sloturi si au ramas doar cele mai importante nume in domeniu. Asta pentru ca si acestia trebuie sa achite o anumita taxa pentru primirea licentei de funtionare in tara noastra.

Softurile sunt concepute in asa fel incat cazinoul, care este un operator economic, sa realizeze profit. Acestea au la baza un algoritm care face ca jocurile sa nu fie predictibile si nici controlate. Acest lucru este asigurat de un generator de numere aleatorii care face ca totul sa functioneze intr-un mod corect atat pentru cazinou cat si pentru clienti.

Siguranta acestor sisteme este asigurata de cazinouri, dar exista si firme specializate care au autoritate in a verifica aceste softuri si de a aplica sanctiuni in cazul in care se constata abateri de la reguli.

Un lucru important de stiut de clientii cazinourilor este acela ca nu acestea stabilesc castigurile pe care le acorda jocurile. Providerii sunt cei care stabilesc valoarea payout-ului. Pentru o mai mare transparenta unii dintre furnizori anunta payout-urile pentru jocurile pe care le dezvolta (NetEnt)

Provideri de software de cazino

Microgaming (Quickfire) este prima companie care a lansat un cazino online.Aceasta ofera o gama variata de jocuri (aproximativ 600) in care predominante sunt sloturile. Trebuie sa mentionam ca Microgaming este furnizorul jocului care a dat cel mai mare castig la sloturi.In 2015 un soldat britanic pe nume Jon Heywood a dat lovitura castigand Mega Jackpot-ul Mega Moolah in valoare de 17.879.645 euro.

NetEnt este considerat numarul 1 la nivel mondial in privinta sloturilor. Acest furnizor a dezvoltat mai putine jocuri, dar acestea au o caliatate deosebita si sunt foarte populare printre clientii cazinourilor ca acestea. Principalul atu al acestui furnizor este payout-ul. Daca la majoritatea furnizorilor aceasta este cuprins intre 90 si 94 %, la NetEnt el este intre 96 si 98,5 %. Puteti verifica acest lucru deoarece providerul face publice payout-urile jocurilor dezvoltate.

Playtech este un alt mare furnizor de aplicatii pentru jocuri. In Romania el distribuie peste 150 de jocuri care includ sloturi, video-poker si jocuri de masa, Live ruleta europeana, ruleta franceza, blackjack live si casino hold`em.

Alte firme cu impact in piata romaneasca sunt EGT (Euro Games Technology) care furnizeaza sloturi cu 4 jackpot-uri progresive exclusive pentru jucatorii romani, Evolution Gaming cu live ruleta si blackjack si Novomatic, firma ce furnizeaza 80 % din ,,pacanelele” din Romania. Ceilalti furnizori de software din cazinourile romanesti sunt: Play`n GO, IsoftBet, NextGenGaming, IGT, Pragmatic, Williams Interactive, Yggdrasil, Barcrest.

Parte a distractiei oferite de aceste jocuri este si posibilitatea realizarii unior castiguri, unele dintre ele fabuloase. Ce trebuie ca sa stim este faptul ca acestea se acorda rar, jocurile fiind programate sa atribuie aceste premii la cateva sute de mii sau chiar milioane de maini jucate. In acelasi timp este de mentionat ca putem avea incredere in cazinourile online din Romania, aceasta fiind considerata una dintre cele mai reglementate si sigure piete din Romania, dovada fiind faptul ca reprezentanti ai autoritatilor romane in domeniu, Oficiul National al Jocurilor de Noroc (ONJN) si Asociatia Organizatorilor de Jocuri de Noroc din Romania (Rombet), fiind fiind invitati sa tina prelegeri sau sa modereze mese rotunde la Prague Gaming Summit, intalnire care isi propune o mai buna reglementare a pietelor europene si o sporire a masurilor de securitate in domeniu.