Cum îți găsești telefonul pierdut. Cele mai bune aplicații Android

Cum îți găsești telefonul pierdut. Cele mai bune aplicații AndroidDacă ți-ai pierdut telefonul Android sau ți-a fost furat, există câteva soluții care te vor ajuta să-l localizezi destul de repede. De la aplicația dezvoltată de Google ,,Find My Device” la aplicațiile independente ,,Family Locator’’ și ,,The Prey Anti Theft’’, pe care le găsești în Google Play, indiferent pe care o vei folosi, îți va localiza telefonul dacă acesta este deschis, relatează GadgetReport.ro

Captură de ecranCele mai multe telefoane Android vin cu Find My Device (fostul Android Device Manager) în standard. Serviciul îți urmărește automat locația telefonului, pentru a te ajuta atunci când ai nevoie de navigație sau informații geo-contextuale.

La telefoanele de noua generație, în genul Samsung Galaxy S9, tastează în căutare Find my Mobile și bifează ca aceasta să fie activă, în asociere cu contul de Samsung.
La alte tipuri de telefoane, caută Find My Device, iar apoi apasă butonul Back din stânga sus al ecranului. Intră apoi în Location și activează modul High Accuracy. Caută apoi Google Location History și activează funcția.

Pentru a căuta telefonul cu google, intră pe un browser de pe orice dispozitiv pe android.com/find. Introdu adresa de email și parola asociată contului de Google și, după ce dai ok la setările de securitate, vei avea acces la un meniu din care poți să îți controlezi telefonul să sune, ca să îl localizezi, să îl securizezi cu user și parolă și să ștergi totul de pe el cu funcția ,,erase’’.
Dacă nu ti-ai găsit telefonul cu Find My Device, este probabil ca acesta să fie închis sau să nu fie conectat la internet.

Family Locator

Dacă vrei să afli, pe baza GPS-ului, unde se află telefonul, poți să folosești aplicații precum Family Locator. Instalată pe mai multe telefoane, aplicația îți va arăta unde sunt cei din cercul tău de interes în timp real. Aplicația o poți descărca de AICI.

Cerberus anti theft

Aplicația Cerberus oferă o mulțime de facilități prin care poți controla telefonul de la distanță. Dincolo de localizarea prin GPS, poți să îl securizezi, să îi ștergi datele din el și chiar să îi controlezi camera foto și sunetul de la distanță, pentru a afla cine-l folosește. Aplicația o poți descărca de AICI.

Captură de ecran

Prey Anti Theft

Aplicația îți permite să activezi alarma pe telefon, pentru a-l găsi mai repede, să faci fotografii de la distanță și să-l blochezi cu parola. Aplicația este gratuită și o poți descărca de AICI

Lost Android

Aplicația îți permite să localizezi telefonul prin intermediul paginii de internet dedicată. Dincolo de securizarea smartphone-ului, aplicația îți permite să trimiți sms-uri către telefon în speranța că cel care îl va găsi le va citi și ți-l va returna pe baza informațiilor trimise. Aplicația îți permite, totodată, să gestionezi online contactele, apelurile și mesajele din telefon. Aplicația o poți descărca de AICI