Cum iti verifici pe internet asigurarea RCA la masina

Data: 16/02/2014 | Autor: .

asigurarea rca

Daca ai un automobil si vrei sa verifici valabilitatea asigurarii auto RCA sau vrei sa iti cumperi alta, la un pret mai bun, o poti face foarte simplu, de pe internet, pe telefon sau tableta.

Ai la dispozitie mai multe aplicatii dedicate, unele direct pe internet, altele ce le poti descarca si instala pe telefon sau tableta.

Cea mai simpla metoda este sa intri pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara. Pentru verificarea politelor RCA, dati click AICI, iar pentru istoricul daunelor, dati click AICI.

Daca aveti un telefon sau tableta cu sistemul de operare Android, puteti descarca gratuit de aici aplicatia “Verifica RCA”.

Odata instalata, aceasta va va comunica data expirarii si asiguratorul pentru polita obligatorie RCA. Verificarea se face pe baza numarului de inmatriculare sau a seriei de sasiu.

O alta aplicatie, tot pentru verificarea valabilitatii RCA o puteti descarca din Google Play, de aici.

Aplicatia RCA cauta asigurarea dupa numarul de inmatriculare al autovehicului sau seria de caroserie. Interfata pare mult mai optimizata decat la “Verifica RCA”.

Tot pentru telefoanele si tabletele cu Android, aveti la dispozitie si aplicatia “Verificare RCA” ce poate fi descarcata de aici.

Spre deosebire de celelalte aplicatii, aceasta iti permite ca, în cazul unui accident auto, sa verifici dacă vinovatul are asigurare RCA la data producerii incidentului.

In fine, daca vrei sa va achitati politia de asigurare RCA pe interet, o puteti face cu aplicatia “Plata RCA” disponibila pentru Android de AICI si pentru iOS de AICI.

Aplicatia este foarte buna pentru ca iti permite sa compari ofertele asiguratorilor. Mai mult chiar, aplicatia te anunta din timp cand iti expira asigurarea, ITP-ul si reviziile tehnice ale masinii.