Ai telefon Samsung? Cand vrei primi update-ul la Android 4.4.2 Kitkat

Data: 19/02/2014 | Autor: .

Samsung-Galaxy-S4

Samsung a anuntat, oficial, gadgeturile care vor beneficia, in aceasta primavara, de update-ul la sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat.  Pe lista se afla 13 telefoane si tablete.

 Primul care a primit deja software-ul este Galaxy Note 3. Samsung a inceput, totodata, sa updateze si telefoanele Galaxy S 4 , mai intai in SUA, iar ulterior la nivel international.

Ulterior, sud-coreenii vor pregati update-ul si pentru Galaxy Note II si Galaxy S III, in martie sau aprilie 2014.

Despre celelalte telefoane, niciun cuvant. Motivul tine de hardware, celelalte smartphone-uri nefiind compatibile cu noua versiune software.
Pentru utilizatorii de Galaxy Note 2 si Galaxy S3 din Romania, in prezent este disponibil update-ul la Android 4.3. Detalii aflati de aici.

Lista telefoanelor si tabletelor Samsung care vor trece pe Android 4.4.2 KitKat.

 

 • Galaxy Note II
 • Galaxy S4
 • Galaxy S4 mini
 • Galaxy S4 Active
 • Galaxy S4 zoom
 • Galaxy S III
 • Galaxy S III mini
 • Galaxy Mega
 • Galaxy Light
 • Galaxy Note 8.0
 • Galaxy Tab 3
 • Galaxy Note 10.1
 • Galaxy Note 10.1 2014 Edition

Urmariti, mai jos, comunicatul de presa de la Samsung:

Samsung Confirms KitKat for U.S. Smartphones and Tablets

DALLAS, February 18, 2014 – Samsung Telecommunications America (Samsung Mobile) announced today that a number of Samsung Galaxy® devices will receive the Android 4.4.2 (KitKat) software update, enriching the Galaxy experience.

The upgrade provides a number of innovative, easy-to-use features that enhance the user experience, including a more intuitive user interface, enhanced messaging capabilities and updated applications:

 • Location Menu: An integrated location menu enables users to easily activate GPS, Wi-Fi and mobile networks, while simultaneously checking the battery usage of apps running location service capabilities.
 • Enhanced Messaging: Enables users to choose between Messages or Hangouts as their preferred default messaging application, and select from a larger assortment of updated Emoji icons.
 • Upgraded Google Mobile Service™ (GMS) apps: Users can automatically back up photos and video and can open, view, rename and share Google Docs and files.

Samsung Galaxy U.S. devices currently scheduled to receive the KitKat update include select carrier variants of the Galaxy Note® 3, Galaxy Note® II, Galaxy S® 4, Galaxy S® 4 mini™, Galaxy S® 4 Active™, Galaxy S® 4 zoom™, Galaxy S® III, Galaxy S® III mini™, Galaxy Mega®, Galaxy Light, Galaxy Note® 8.0, Galaxy Tab® 3, Galaxy Note® 10.1, Galaxy Note® 10.1 2014 Edition.

Availability varies by carrier and product, with updates beginning today and continuing throughout the coming months.

NOUTATILE ADUSE DE KITKAT
Android 4.4 KitKat aduce imbunatatiri substantiale in materie de experienta de utilizare si autonomie a bateriei.

Ce noutati aduce noul sistem de operare aflati din clipul video de mai jos.

Ultima versiune a sistemului de operare Android cu nume de cod KitKat, lansata pe 31 octombrie, aduce destul de multe schimbari in materie de securitate, se arata intr-un comunicat al BitDefender

Lista completa este deja afișata pe platforma pentru dezvoltatori Developers website și acopera caracteristici precum verificarea procesului de pornire, rularea aplicațiilor in mod independent sau lista integrata de certificate digitale autorizate pentru criptarea traficului dintre dispozitiv și serviciile Google

 

Specialiștii Bitdefender au analizat noile caracteristici in materie de securitate așa cum apar ele in versiunea KitKat a Android Open Source Project (AOSP). Iata integral, comunicatul

 

1. Criptografie
Caracteristicile introduse in Android 4.4 asigura utilizatorul ca certificatele digitale pe care le accepta terminalul sunt reale. Pe scurt, daca un certificat digital pentru un anumit website aparținand Google a fost obținut in mod fraudulos, Android va notifica utilizatorul ca amprenta certificatului nu se potrivește cu cea pe care o deține Google. Aceasta schimbare are ca scopimpiedicarea atacurilor de tip man-in-the-middle, dar din pacate fac și scanarea via SSL mai dificila pentru soluțiile de securitate din companii.

 

2. VPN pentru fiecare utilizator
In cazul tabletelor configurate pentru a fi folosite de mai mulți utilizatori, KitKat suporta setari VPN per cont. Asta inseamna ca un utilizator poate configura și direcționa traficul printr-o rețea virluala privata, dar reversul medaliei este casetarile VPN sunt disponibile doar pentru primul utilizator al tabletei, in timp ce ceilalți nu vor putea folosi VPN.

 

3. SELinux ruleaza acum in mod Enforce
SELinux este un modul de securitate prezent in sistemul de operare Linux de mai bine de 10 ani,dar care a fost integrat prima data in versiunea 4.3 a Android. Modulul de control al accesului a fost dezvoltat de NSA, iar in versiunea anterioara de Android a fost folosit doar pentru pastrarea jurnalelor de acces. Noua versiune ruleaza SELinux in enforcing mode, ceea ce inseamna ca poate preveni atacurile de tip escaladare de privilegii, precum obținerea accesului la funcțiile critice ale terminalului, indiferent de permisiunile unei aplicații.

 

4. Fara opțiunea de root-are a telefonului
O alta schimbare notabila introdusa in KitKatest eo funcție noua a kernelului, numita device-mapper-verity, un sub-sistem anti-rootkit care impiedica infecțiile cu viruși. In același timp, prin verificarea integritații sistemului de fișiere de pe telefon prin criptografie, root-area unui telefon obișnuit, din afara familiei de telefoane pentru dezvoltatori, devine istorie.
Asta inseamna ca un sistem de operare alternativ precum CyanogenMod, Paranoid Android sau altele vor putea fi instalate cu foarte mare greutate pe alte terminale decat cele concepute special pentru dezvoltatori sau pe familia Nexus.

 

5. Fara posibilitatea de a opri permisiunile aplicațiilor
Inversiunea 4.3 Android a introdus o funcție care ar fi trebuit sa dea posibilitatea utilizatorilor sa permita sau sa opreasca in mod individual permisiunile aplicațiilor instalate pe telefon. Funcția, ascunsa intr-o activitate ce se numește App Ops, a fost ceruta de ani de zile și de companiile de securitate, dar și de utilizatorii individuali și ar fi fost utila in KitKat. Totuși activitatea a fost indepartata complet din codul sursa al KitKat.

 

6. Google Now nu deosebește vocile ce-i dau comenzi
Google Now este un alt aspect cheie al noului sistem de operare de la Google. In Andoid 4.4, serviciul poate fi activat prin simpla comanda vocala ”OK Google” atunci cand telefonul este activ și deblocat. Deși acesta este un argument de vanzare foarte bun in termeni de ușurința de folosire și interactivitate, telefonul nu poate face diferența intre vocile care ii dau comenzi. In aceste condiții sunt șanse ca altcineva aflat inproximitate sa dea comenzi telefonului tau folosind Google Now.