Noul Bitdefender Mobile Security. Cum te aperi de virusi si spamuri

Data: 24/02/2014 | Autor: .

Bitdefender Mobile SecurityBitdefender a anuntat lansarea noului Bitdefender Mobile Security, solutia de securitate pentru telefoanele si tabletele cu Android.  Aplicatia vine cu un modul anti-furt inteligent, o protectie avansata a informatiilor confidentiale, o interfata flexibila si functionalitati de economisire a bateriei telefonului.

Noul Bitdefender Mobile Security foloseste tehnologia bazata pe cloud pentru a avertiza cu privire la site-urile periculoase, fraude si tentative de phishing, ajutand utilizatorii sa-si blocheze sau sa-si gaseasca mai usor si mai rapid dispozitivul in caz de pierdere sau furt.

Functia de Privacy Advisor semnaleaza aplicatiile intruzive, ce colecteaza date personale precum istoricul paginilor accesate din browser, lista de contacte, mesajele, fotografiile si notele facute de utilizator in calendar.

Analiza Bitdefender pe 836.021 de aplicatii gratuite de Android a scos la iveala ca aproximativ o treime dintre acestea pot accesa locatia telefonului, iar una din 30 poate trimite adresa de email a utilizatorului unei terte parti; mai poate citi lista de contacte, istoricul paginilor vizitate de pe terminalul mobil sau poate accesa fotografiile.

“Odata accesate aceste informatii, proprietarul telefonului nu mai are niciun control asupra celor care pot vedea continutul si asupra modului in care datele sunt folosite. Telefoanele mobile moderne sunt mai mult computere portabile dacat telefoane, iar utilizarea necontrolata a aplicatiilor poate ridica riscuri serioase pentru confidentialitatea datelor utilizatorului,’’ a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Bitdefender Mobile Security pentru Android indica, de asemenea, ce aplicatii pot genera cheltuieli suplimentare prin apelare sau trimitere de mesaje text la numere cu suprataxa si ii ajuta pe utilizatori sa ia decizii informate cu privire la confidentialitatea si securitatea datelor.

Bitdefender Mobile Security este disponibila la : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bitdefender.security si poate fi testata gratuit pentru 14 zile.

2014-02-18 14.20.54 2014-02-18 14.24.09 2014-02-18 14.27.11 2014-02-18 15.50.16 2014-02-18 15.50.43