Cum ne poate imbolnavi telefonul mobil

Data: 26/08/2015 | Autor: .

smartphone-masinaTelefonul mobil ascunde pericole pe care nu trebuie sa le ignoram, caci putem avea unele probleme de sanatate. Celularul poate deveni un adevarat magnet pentru virusuri.

Microorganismele se aduna pe telefon din cauza folosirii lui intense in diverse medii, de-a lungul unei zile. Telefonul este o „gazda” buna pentru virusuri, iar apropierea lui de caile respiratorii nu este deloc benefica sanatatii noastre.

„Telefoanele celulare sunt de zece ori mai murdare decat scaunul de toaleta”, afirma Chuck Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, SUA.

„Utilizatorii se confrunta cu o problema, caci solutiile de curatare prea tari nu sunt recomandate de producatorii de telefoane. Astfel, ele raman murdare, iar afectiuni contagioase precum gripa se transmit foarte usor”, a adaugat el.

Ca să eviţi orice probleme, este bine să-l ţii mereu curat.

„Alegeţi o lavetă de hârtie şi îmbibaţi-o cu puţin alcool medicinal şi apoi curăţaţi telefonul cu atenţie. Nu este necesar să folosiţi mult alcool, doar cât să umeziţi hârtia. Ştergeţi ecranul, carcasa şi marginile telefonului. Aşa vor dispărea peste 99% dintre microbi”, a declarat expertul.

Vizionaţi şi clipul de mai jos, pentru a vedea cele mai bune metode de a vă menţine telefonul cât mai curat posibil.