Cum să navighezi cu Google Maps fără internet

Data: 16/12/2015 | Autor: .

google-maps-offline

google maps in modul offline 3Cum să navighezi cu Google Maps fără internet? Google a lansat şi pentru utilizatorii români hărţile Google Maps în modul offline. Asta înseamnă că, de acum încolo, putem să le folosim pe telefon sau tabletă şi fără internet mobil!

Pentru a beneficia de noua versiune Google Maps este necesar să intraţi în magazinele de aplicaţii pentru iPhone şi Android şi să descărcaţi ultima versiune a aplicaţiei Google Maps.

Din momentul în care aţi instalat-o, veţi putea să descărcaţi hărţile de care aveţi nevoie.

google maps in modul offline 2Intraţi în aplicaţie şi în bara de căutare scrieţi, de exemplu, Viena. O să va apară locaţia. Din partea de jos a ecranului, selectaţi Download.

Un truc foarte bun este să faceţi zoom cât mai mult pe hartă. Asfel veţi observa că dimensiunea acesteia va fi tot mai mică. De exemplu, pentru harta Vienei, dimensiunea standard a fost de 600 MB, dar când am scos din calcul localităţile din jurul oraşului, prin zoom, a scăzut la 300 MB.

Mare atenţie şi cum descărcaţi harta. Folosiţi o reţea wi-fi, pentru ca să nu consumaţi aiurea datele din abonament sau de pe cartelă.google maps in modul offline

Din momentul în care aţi descărcat harta care vă trebuie, veţi putea folosi telefonul oriunde cu Google Maps, cu GPS-ul activ, bineinteles, şi fără internetul activat.

Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial Google Maps în limba română.