Cum să transformi un televizor vechi într-un smart TV

Data: 5/04/2016 | Autor: .

Cum să transformi un televizor vechi într-un smart TV

Dacă aveţi un televizor vechi şi care nu are mufă HDMI, asta nu înseamnă că trebuie să-l aruncaţi la gunoi. Îl puteţi transforma într-un smart TV, conectat la internet, cu ajutorul unui cablu şi a unui Chromecast.

Un vlogger a ridicat pe Youtube un clip video în care demonstrează cum controlează un televizor vechi, din 1978, cu telefonul mobil. Nu a făcut altceva decât să lege la mufa VHF a televizorului un Chromecast, cu ajutorul unui simplu cablu compozit video, in genul celor folosite la consolele de jocuri, care poate fi găsit în toate magazinele şi care costă 10-15 lei.

Din momentul în care a conectat Chromecast-ul la router-ul wireless din casă, a putut să-l controleze cu ajutorul aplicaţiei de pe telefon.

Ideea e că, dacă vrei să vezi filme şi seriale de pe internet pe televizor, nu îţi trebuie neapărat un smart TV, merge si un televizor vechi. Cu un Google Chromecast 2 şi un router wireless, ai rezolvat problema şi, în plus, o să te coste numai 200-220 de lei!

A doua generaţie a gadgetului Chromecast, care transformă orice televizor vechi într-unul inteligent, capabil să redea informaţiile, filmele şi jocurile de pe internet, vine cu un design nou, cu o formă ce imită pucul de hochei, menită să optimizeze semnalul de wi-fi.

În ceea ce priveşte dotările tehnice, noul Chromecast oferă o conexiune 802.11ac Wi-Fi, care permite transferul de date pe benzile 2.4GHz/5GHz, până la 900 Mbps. Asta în condiţiile în care prima generaţie a fost dotată cu standardul 802.11b/g/n, cu viteze de până la 300 Mbps.

Standardul AC permite, astfel, încărcarea clipurilor video FullHD mult mai repede şi conectarea mai multor dispozitive la televizor. Atenţie, însă, trebuie ca şi routerul vostru wi-fi să suporte standardul AC.

Gadgetul are şi o antenă mai bună, „triple-adaptive”, care optimizează puterea şi calitatea semnalului de internet şi permite derularea mai rapidă a continutului multimedia pe televizor.

În plus, noul Chromecast dispune de funcţia „Fast Play”, care oferă conectivitate mai rapidă la sursele de redare şi oferă funcţionalitatea Chromecast Audio, care redă sunetul pe difuzoare auxiliare prin intermediul unui cablu.

Noul Google Chromecast 2 este vândut în culorile Black, Coral si Lemonade. Îl puteţi cumpăra de AICI.

Toate detaliile despre Chromecast 2 le aflaţi din review-ul video GadgetReport.ro de mai jos.