Cum salvezi fotografiile de pe Instagram pe telefon și laptop

Data: 29/07/2020 | Autor: .

Dacă vreți să salvați fotografiile sau clipurile de pe Instagram, ale dvs. sau ale altor utilizatori, este destul de dificil, la prima vedere. Asta pentru că nu există un buton dedicat, alăturat fotografiei sau clipului respectiv, care să vă permită acest lucru. Din fericire, există o soluție.

Dacă vreți să nu pierdeți o fotografie interesantă, mai ales din Stories, acolo unde fotografiile dispar după o zi, și să o salvați în telefon sau poate s-o postați și pe alte platforme, Mashable a întocmit un scurt ghid care vă arată concret și simplu cum puteți face acest lucru.

Primul pas este să deschideți aplicația Instagram pe telefon și să intrați în profilul dvs., apăsând pe pictograma în formă de persoană din partea de jos a ecranului.

Cum să salvați fotografiile Instagram

Apoi, atingeți pictograma meniului cu trei linii orizontale din partea dreaptă sus a ecranului.

Cum să salvați fotografiile Instagram

După ce meniul apare ca pop-up, selectați „Setări”, iar apoi opțiunea „Cont”. Deschideți opțiunea „Fotografii originale”, dacă utilizați un iPhone, sau „Postări originale”, în cazul telefoanelor cu Android.

Cum să salvați fotografiile Instagram

Aplicația Instagram vă oferă acum opțiunea de a salva automat imaginile postate pe pagină. Apăsați butonul albastru pentru „Salvați fotografii / postări originale”.

Annnnd swipe

Odată ce această opțiune este activată, fiecare fotografie pe care o postați pe Instagram va fi, de asemenea, salvată în telefon.

Cum să salvezi fotografiile Instagram ale altor utilizatori 

Este foarte ușor să salvați orice poză sau videoclip Instagram. Merită să remarcăm și faptul că atunci când salvezi o postare de la cineva, indiferent dacă te urmărește sau nu, nu vor afla că ai salvat-o.

Pentru a salva o postare, atingeți pictograma marcaj care apare sub ea. Aceasta va adăuga postarea în folderul generic „Salvat”.

Cum să salvați fotografiile Instagram

Pe de altă parte, dacă doriți să salvați o postare într-o anumită colecție, atingeți și mențineți apăsată pictograma marcajului. Astfel apare un pop-up al colecțiilor Instagram pe care le-ai creat deja.

Instagramul îți oferă, în plus, opțiunea de a crea o nouă colecție. Acest lucru se realizează prin atingerea simbolului „plus”.

Cum să salvați fotografiile Instagram

Acum, pentru a vedea imaginea sau videoclipul pe care l-ați salvat și colecțiile pe care le-ați creat, accesați profilul dvs. atingând pictograma în formă de persoană, apoi atingeți opțiunea „Salvat” care apare în meniul pop-up. Aceasta vă va arăta tot conținutul salvat.

Cum să salvați fotografiile Instagram

Cum să descărcați fotografiile de pe Instagram folosind browserul de pe laptop/PC

Din cauza problemelor de copyright, Instagram nu vă permite să descărcați fotografiile altor utilizatori, nici pe un browser desktop, nici pe un dispozitiv mobil iOS sau Android.

Cu toate acestea, există o soluție alternativă care face posibil acest lucru.

Pentru a descărca orice imagine de pe Instagram, deschideți imaginea într-o fereastră a browserului.

Dacă încercați să deschideți fără să fiți autentificat în propriul cont de Instagram, va trebui să faceți clic dreapta pe imagine și să selectați „Copiere adresă legătură’’.

Pasul următor este să dați click dreapta pe mouse. Veți vedea un meniu pop up. Selectați „Vizualizați sursa paginii”.

Cum să salvați fotografiile Instagram

Aceasta va aduce codul sursă al paginii într-o filă separată a browserului. Folosiți instrumentul „Caută” al browserului dvs. până când vedeți primul link .jpg.

Cum să salvați fotografiile Instagram

Copiați doar textul URL care apare între cele două ghilimele și postați-l într-o altă filă a browserului.

Odată ce imaginea s-a încărcat, puteți face click dreapta pentru a o descărca pe computer.