Google Play Music se închide în decembrie. Ce pot face utilizatorii

Data: 5/08/2020 | Autor: .

Google a anunțat, oficial, că va închide serviciul Play Music în luna decembrie  și că se va focusa pe dezvoltarea programului Youtube Music. Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, compania a lansat un instrument de migrare care permite acestora să își transfere automat play-list-urile și setările, în așa fel încât să beneficieze de aceeași experiență, într-o aplicație mult mai ușor de folosit.

Clienții Play Music vor vedea, în următoarea perioadă, un set de bannere speciale care le vor anunța modul în care pot migra la noua platformă Youtube Music.

Puteți deja să importați deja tot conținutul dvs. GPM în YTM pe linkul music.youtube.com/transfer.

După ce începeți procesul, veți primi un mesaj care vă informează că toate datele dvs., cum ar fi recomandările, listele de redare și posturile, piesele, încărcările și achizițiile audio, precum și abonamentul dvs. actual vor fi transferate către Youtube Music.

Un banner vă informează despre progres – când îl atingeți, puteți vedea ce conținut a fost deja transferat. Veți primi o notificare în aplicație și un e-mail după ce procesul va fi finalizat, care poate dura până la câteva zile, în funcție de câte melodii ați încărcat.

Biblioteca originală rămâne disponibilă pe Play Music până la închiderea platformei.

Există, de asemenea, un instrument pentru cei care folosesc Play Music pe post de podcast. Este accesibil pe podcasts.google.com/transfer și vă va muta abonamentele și conținutul în Google Podcasts.

Avantajele lui Youtube Music

YouTube Music vine să concureze aplicațiile Spotify și Deezer. Utilizatorii au acces la toată muzica disponibilă pe YouTube. Pot fi aleși artiști favoriți și pot fi create playlist-uri. Serviciul Youtube Music poate fi folosit direct din browser (music.youtube.com) sau prin aplicația dedicată din magazinul PlayStore (Youtube Music). Prețul serviciului YouTube Music este de 22 lei/lunar. Prima lună este gratuită.

Dacă îți cumperi YouTube Premium, vei primi gratuit aplicația Youtube Music.

YouTube Premium poate fi accesat din setările aplicației Youtube și include, dincolo de accesul la aplicaţia YouTube Music, navigarea pe YouTube fără reclame. În plus, permite clipurilor video și pieselor audio să ruleze în fundal, chiar dacă ai telefonul în buzunar.

Cu Youtube Premium ai acces și la YouTube Originals – o serie de produse video (filme/seriale/documentare) produse de YouTube.

Prețul serviciului YouTube Premium este de 26 lei/lunar.

Google oferă și un pachet pentru familii, pe care îl poți activa din ,,subscripții’’ și care, pentru 39 de lei/lună, îți oferă cinci conturi disponibile, pe care le poți împărți cu cine îți dorești. Din aplicație sau de pe browser, trimiți invitațiile și, odată acceptate, noii utilizatori au acces la Youtube Premium.

Din punctul nostrum de vedere, cea mai bună variantă de serviciu, privită din prisma raportului preț-calitate, este Youtube Premium Family.

Pentru 7,8 lei pe lună, fiecare utilizator are acces la tot continuțul Youtube fără reclame și cu posibilitatea de rulare în background. Este o opțiune excelentă pentru cei care, de exemplu, țin telefonul în buzunar și vor să asculte muzică sau un review pe Youtube.

YouTube Music & Premium se dovedește a fi o alternativă serioasă pentru Spotify, mai ales că Youtube îți oferă și clipul video, iar calitatea audio este, în unele cazuri, similară.