Cum testezi ce viteza ai pe internet

Data: 15/02/2014 | Autor: .

speedtest Daca ai impresia ca internetul iti merge mai greu ca de obicei, ca descarci fisierele cu o intarziere suspecta, e timpul sa iti verifici conexiunea de internet.

Astfel vei afla daca operatorul de servicii ti-a redus viteza sub nivelul celei prevazute in contract, iar daca acest lucru se intampla, le poti face o sesizare. Daca nu iti modifica serviciul, te poti adresa Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.

Cea mai simpla metoda pentru a testa viteza de internet este sa intri pe unul dintre cele  mai cunoscute site-uri de profil, www.speedtest.net, un serviciu gratuit.

Nu trebuie decat sa apesi pe “Begin Test” si acesta va calcula viteza de download si upload.  Pentru o mai buna masuratoare, poti sa intri in setari si sa stabilesti serverul operatorului tau de servicii.

O alta metoda, acceptata de providerii de internet, este sa folosesti serviciile lor de testare, disponibile pe site. De exemplu, pentru RCS-RDS intri pe site-ulhttp://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/testeaza-ti-viteza, iar pentru UPC pe site-ul http://fiberspeedtest.ro/