Facebook Paper. Cum sa citesti stirile care te intereseaza pe Facebook (VIDEO)

Data: 18/02/2014 | Autor: .

facebook-paper

Dupa ce a primit reactii pozitive de pe piata americana, Facebook se pregateste sa lanseze la nivel international, inclusiv in Romania, noua aplicatie Facebook Paper, un produs asemanator aplicatiei Flipboard. Aceasta permite utilizatorilor de telefoane iPhone sa citeasca stiri si articole si sa vizioneze fotografii și clipuri direct intre smartphone-uri.

Noua aplicatie de la Facebook este mult mai mult decat o aplicatie de citit stiri – reprezinta un complet redesign al Facebook-ului in sine. Facebook Paper nu doar o paginare superioara a propriului News Feed, ci si canale de stiri cu teme variate care includ doar continut din surse selectionate de companie.

Aplicatia creaza un spatiu personalizat, format din mai multe imagini si linkuri.

Facebook Paper imparte conținutul pe secțiuni, in funcție de diferite subiecte de interes, la fel ca un ziar. Paper include si traditionalele servicii de mesagerie, notificari si partajare de continut.

„Poți sa iți personalizezi aplicația Paper alegand intre peste 12 secțiuni pe teme și subiecte variate, de la fotografie și sport la mancare, știința și design. Fiecare secțiune conține un amestec de conținut de la vocile in afirmare și de la publicații consacrate”, a explicat Facebook intr-o postare oficiala despre aplicația Paper.

Pentru moment, Facebook nu a facut nicio declaratie legata de disponibilitatea Facebook Paper si pentru telefoanele si tabletele cu Android. Insa nu este exclus ca, odata cu lansarea internationala, sa vedem si o varianta Android.

Daca nu vreti sa asteptati sa o vedeti oficial si in Romania, puteti face un mic artificiu pentru a avea acces la ea. Intrati in Settings > iTunes and App Store > Apple ID > View Apple ID si schimbati tara din Romania pe Statele Unite. Atentie, insa. Inainte treceti setarea modalitatii de plata pe „None”, ca sa nu va ceara o adresa si un card de credit din SUA.

Cum functioneaza aplicatia, vedeti in clipul video de mai jos, realizat de cei de la Cult of Mac.