Cum să vezi filme online pe televizor, chiar dacă nu e smart TV

Data: 5/07/2018 | Autor: .

Cum să vezi filme online pe televizor, chiar dacă nu e smart TV

Dacă nu aveţi acasă un smart TV şi vreţi totuşi să vedeţi pe ecranul mare filme și seriale de pe internet sau din calculator, telefon sau tabletă, vă prezentăm câteva soluţii simple şi ieftine care vă permit să rezolvaţi problema imediat, relatează GadgetReport.ro

Prima şi cea mai simplă este să vă cumpăraţi un cablu HDMI şi să legaţi calculatorul dvs. la televizor.

Există tot felul de adaptoare care transformă semnalul video de la calculator pe televizor, iar în cazul telefoanelor şi tabletelor, veţi găsi cabluri cu mufă de ieşire HDMI dedicată acestora. Preţul unui astfel de cablu este între 10 şi 40 de lei.

O altă soluţie, destul de ieftină, este să vă cumpăraţi un Chromecast. Găsiţi în magazine versiunile Chromecast 1, 2 si 3 (Ultra).

Prima generaţie este vândută la preţuri între 100 şi 160 de lei, cea de-a doua între 220 şi 280 de lei, iar cea de-a treia costa in jur de 400 lei.

Diferenţa dintre ele este că generaţiile 2 si 3 funcţionează şi pe WiFi 5 Ghz (AC), astfel că, dacă aveţi mai multe gadgeturi conectate la routerul WiFi de acasă, o să vă ajute să aveţi un semnal mai bun.

In plus, Ultra va permite sa vedeti streamingul la calitate 4K, daca aveti un televizor compatibil. Chromecast 2 il puteti cumpara de aici, iar versiunea Ultra de aici.

Pentru a reda filmele la o calitate obișnuită este suficientă şi prima generaţie. Nu trebuie decât să conectaţi dongle-ul la televizor, la o mufă HDMI şi, din browserul Chrome, din programul cu care vedeți filmele din PC (recomandăm VLC 3.0), din aplicatiile Netflix sau HBO GO de pe telefon, tabletă sau calculator, să trimiţi semnalul către Chromecast.

Cum să conectaţi Chromecast 1 aflaţi din tutorialul GadgetReport.ro de mai jos.

Un tutorial video despre versiunea a 2-a vedeţi în clipul video de mai jos.

Cu siguranţă veţi găsi pe piaţă şi alte gadgeturi care vă transformă televizorul în smart TV, precum consolele cu Android, însă cea mai ieftină şi optimă soluţie este folosirea unui Chromecast.