Ai un smart TV Philips? Vei primi un nou sistem de operare, Saphi Smart TV

Data: 26/02/2018 | Autor: .

Ai un smart TV Philips? Vei primi un nou sistem de operare, Saphi Smart TVTelevizoarele Philips Smart TV din gama entry level vor deveni mai rapide și mai ușor de utilizat datorită introducerii interfeței de utilizator Saphi Smart TV. Aceasta va include şi Google Assistant anunţă compania, într-un comunicat de presă citat de GadgetReport.ro

Prin update-ul la Saphi Smart TV, utilizatorii vor avea acces la un timp mai bun de răspuns, iar tehnologia Miracast va face ca sharing-ul și transpunerea pe ecran a fotografiilor de pe telefon sau tabletă să fie mult mai rapidă.

Saphi Smart TV va oferi, de asemenea, acces la catalogul de aplicații Philips Smart TV, alături de cele mai populare servicii de streaming precum YouTube, Netflix sau Amazon Prime Video.

Modelele care rulează pe sistemul de operare Linux, începând cu seria Full HD 5000 până la 6000 UHD, vor fi actualizate printr-un update de soft. Acesta va fi disponibil la început în limba engleză, în prima parte a anului 2018, după care vor fi lansate și variantele în franceză, germană, italiană și olandeză, mai târziu în acest an. După aceea vor urma și variante în alte limbi europene.

Philips a anunţat, totodată, că televizoarele dotate cu Android TV vor avea acces la Google Assistant.

Google Assistant permite dialogul dintre utilizator și Google, în așa fel încât acesta poate pune întrebări și poate rezolva sarcini prin comenzi vocale. Cu ajutorul Google Assistant, utilizatorii pot cere televizorului să găsească și să ruleze o melodie, un film, un clip video sau să activeze diferite servicii oferite de aplicații cunoscute precum YouTube sau Netflix.

De asemenea, funcția Google Assistant furnizează cele mai noi știri, informații din trafic, prognoze meteo, reamintește evenimentele planificate, activează alarme și poate găsi fotografii în Google Photos.

Google Assistant poate ajuta televizorul să controleze alte dispozitive smart home (care pot fi identificate ușor prin simbolul “funcționează cu Google Assistant”), inclusiv o gamă generoasă de sisteme de sunet conectate prin rețea, Nest Home Automation și produsele Philips Hue.

Pe televizoarele Philips Android 2018, utilizatorul va trebui doar să apese un buton dedicat de pe telecomandă și, odată ce microfonul este activat, se va aprinde un LED albastru în zona acestuia pe perioada în care sistemul va fi activ.

Toate televizoarele Philips Android 2018 vor fi lansate împreună cu Google Assistant.