Cum vor americanii sa previna furturile de telefoane mobile

Data: 10/04/2012 | Autor: .

Principalii operatori de telefonie mobila din Statele Unite ale Americii (SUA) au decis impreuna cu autoritatile guvernamentale sa creeze o baza de date cu seriile de identificare (IMEI) ale telefoanelor mobile furate, pentru a impiedica folosirea ulterioara a serviciilor de voce si date pe aceste terminale, relateaza Wall Street Journal, citat de Hotnews.

Baze de date similare functioneaza deja in Marea Britanie, Germania, Franta si Australia, sustine WSJ. In Romaniaun astfel de proiect a fost anuntat in luna noiembrie 2008 dar pana in prezent nu s-a concretizat nimic.
Motivul acestei initiative este numarul in crestere de furturi de terminale mobile din SUA. Conform WSJ, sase furturi de telefoane mobile sunt raportate zilnic in San Francisco.

Si in Romania a fost anuntat un astfel de proiect inca din luna noiembrie 2008 de catre AOMR (asociatia care reprezinta interesele Orange, Vodafone si Cosmote/Telemobil-Zapp).

„Posesorul de drept reclama furtul la operatorul la care avea contract si solicita, in baza unei probe care sa ateste proprietatea sa asupra telefonului respective, ca terminalul sa nu mai poata fi folosit in retelele care sunt membre in aceasta baza de date. Va fi un sistem aproape similar cu situatia in care este furata sau pierduta cartela”, declara in noiembrie 2008 Liviu Popescu, directorul AOMR.