De ce companiile preferă lucrătorii la distanță să utilizeze VPN-urile?

Data: 14/05/2021 | Autor: .

Telecomutarea a devenit necesară pentru a combate răspândirea Covid-19, dar a prezentat și afacerilor provocări unice în ceea ce privește tehnologia. Protecția împotriva riscurilor de securitate cibernetică este principală printre acestea.

Două riscuri pe care lucrătorii la distanță le reprezintă securității IT includ accesarea fișierelor companiei de pe un computer personal fără firewall și lucrul pe rețele deschise.

Computerelor fără firewall le lipsește capacitatea de a bloca accesul la sistemul de operare a traficului nedorit și a surselor nerecunoscute. Lucrul la o rețea deschisă – care ar putea include un hotspot de cafenea sau WiFi de acasă care nu este protejat prin parolă – lasă utilizatorul și afacerea susceptibile la atacurile cibernetice. Vestea bună este că există o modalitate de a ține hackerii în afară – Poate că  un Trial VPN este soluția ta. Acest lucru este deosebit de periculos pentru companiile care se ocupă de informații sensibile, cum ar fi date despre pacienți sau date financiare.

Vestea bună este că există o modalitate de a ține hackerii în afară – prin stabilirea unei rețele private virtuale sau VPN.

Recomandată este utilizarea unei rețele private virtuale(VPN) pentru a vă securiza afacerea

 Un VPN creează în esență un tunel sigur între computerul utilizatorului și serverele de birou.

Utilizatorii sunt obligați să acceseze date prin VPN care criptează informații pentru o securitate sporită. Datele criptate arată ca oricine le interceptează pentru oricine, ceea ce pune hackerii in dificultate.

Pentru a stabili un VPN, departamentul IT sau furnizorul de servicii gestionate (MSP) vor instala un firewall sau un dispozitiv de securitate VPN în rețeaua în care se află datele. Acest lucru se întâmplă de obicei la biroul principal sau la sediul corporativ. Apoi vor configura setările de securitate cu restricțiile necesare și grupurile de securitate care permit accesul angajaților autorizați.

Echipa dvs. MSP sau IT poate instala software-ul VPN pe computerele personale sau emise de companie. Cu toate acestea, multe companii preferă să ofere angajaților un dispozitiv emis de companie pentru a spori și mai mult protecția cybersecurity. Acest lucru oferă companiei mai mult control asupra firewall-ului, protecțiilor antivirus și alte măsuri de securitate.

Folosind un VPN, angajații pot accesa în siguranță datele din orice rețea – publică sau privată. Experiența utilizatorului VPN variază în funcție de software-ul utilizat. Unii necesită ca utilizatorii să se conecteze la un instrument software pentru a accesa datele, iar alții nu.

 

VPN și dispozitive mobile

 Cu mulți angajați care lucrează de la distanță pe dispozitive mobile – personale sau emise de companie – companiile trebuie să ia în considerare și potențialele riscuri de securitate cibernetică a acestora.

Există instrumente software VPN pentru dispozitive mobile. Cu toate acestea, din experiența noastră, acestea tind să fie nepotrivite.

Unele mari organizații corporative și de întreprinderi pot opta pentru software VPN mobil, deoarece au aplicații mai complexe care pot să nu fie găzduite pe cloud și, prin urmare, necesită VPN-uri sigure. Între timp, vedem de obicei companii mici și mijlocii care utilizează aplicații mobile bazate pe cloud care oferă acces securizat fără a fi nevoie de un VPN.

 

Hackerii devin mai inteligenți

Instalarea unui VPN este un mod rapid și ușor de a controla siguranța rețelei de domiciliu a unui angajat. Ajută la consolidarea și menținerea securității rețelei, indiferent de locul în care se află; comunicațiile lor interne cu biroul vor fi menținute în siguranță, indiferent dacă își fac soarele la plajă sau dacă se înghesuie pentru căldură în munți.

VPN-urile sunt ideale pentru consolidarea securității rețelei, deoarece curba de învățare a înțelegerii modului lor de funcționare este destul de scăzută, ceea ce face ușor instalarea de către oricine, oferind în același timp suficientă securitate companiei. Prin conectarea la internet printr-un VPN, toate fluxurile și fluxurile de date vor fi criptate și protejate, ceea ce asigură informații confidențiale de către hackeri sau alte persoane cu intenție rău intenționată.

Un alt avantaj al VPN-urilor este că pot fi configurate cu un model plug-and-play: trebuie doar să fie conectate o singură dată și vor continua să funcționeze de acolo. Această ușurință de utilizare va încuraja mai mulți angajați să descarce și să utilizeze un VPN furnizat de companie, care va asigura deplasarea totală a operațiunilor de la birou la domiciliu.

Concluzie

Pe măsură ce lumea afacerilor progresează către un model de lucru de la domiciliu, apar mai multe preocupări cu privire la securitatea cibernetică. Acesta este motivul pentru care afacerea dvs. are nevoie de un VPN. Rețelele private virtuale reprezintă un mod simplu și eficient de securizare a tuturor informațiilor și comunicațiilor transmise de pe un dispozitiv. Acest lucru ajută la protejarea împotriva hackerilor. Întrucât sunt incredibil de ușor de utilizat și reușesc să prevină atacurile cibernetice, trecerea completă la munca la distanță – în special în timpul COVID-19 – va fi mult mai ușoară și mai sigură.