De ce a cumparat Facebook WhatsApp

Data: 20/02/2014 | Autor: .

facebook-whatsuppFacebook a cumpărat serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp pentru suma de 19 miliarde de dolari. Prin aceasta achizitie, Mark Zuckerberg nu face altceva decat sa isi elimine concurenta si sa isi consolideze pozitia pe piata mesageriei mobile.

Suma uriasa platita de Facebook pentru WhatsApp este împărţită în cash şi acţiuni: 4 miliarde de dolari cash şi alte 12 miliarde în acţiuni Facebook. La aceasta se mai adaugă alte 3 miliarde de dolari în acţiuni restricţionate pentru echipa WhatsApp.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a declarat ca nu are de gand sa inchida WhatsApp si nici sa il integreze in Facebook Messenger.

Astfel, WhatsApp va rămâne o echipă separată în cadrul Facebook, dar o echipă foarte valoroasă în condiţiile în care, în acest moment, WhatsApp are 450 de milioane de utilizatori activi lunari şi creşte cu un milion de utilizatori în fiecare zi.

“WhatsApp e pe cale să conecteze un miliard de persoane. Serviciile care ajung la această cifră sunt extrem de valoroase. Îl ştiu pe Jan de mult timp şi sunt încântat să-i fiu partener pentru a face lumea mai deschiă şi mai conectată”, a declarat Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg a precizat ca WhatsApp si Facebook Messenger se completeaza reciproc fiindca mesagerie interna este pentru a vorbi cu prietenii de pe Facebook, in timp ce WhatsApp iti va permit sa conversezi cu toate contactele de pe e-mail si de pe agenda telefonului.

Jan Koum, fondatorul WhatsApp şi CEO al companiei a spus că “activitatea intensă a utilizatorilor WhatsApp şi creşterea sa rapidă vin să contribuie la munca pe care o fac Facebook şi Mark Zuckerberg”