De la SF la realitate. PAL-V, o noua masina zburatoare (VIDEO)

Data: 3/04/2012 | Autor: .

Dupa 7 ani de experimente, compania germana PAL-V Europe NV a finalizat, in sfarsit, prototipul primei sale masini zburatoare.

PAL-V este un girocopter cu 3 roti si are nevoie de numai 165 de metri pentru a putea decola. Poate fi privit mai mult ca un elicopter, insa producatorii lui il promoveaza drept o masina zburatoare.

PAL-V este propulsata de un motor de 160 kW, care functioneaza cu bioetanol. PAL-V acclereaza la 100 km in numai 8 secunde si ajunge la o viteza maxima de 180 km/ ora. Producatorii sai sustin ca este cel mai sigur aparat de zbor creat pana acum.

„Masina poate rula normal, apoi poti zbura ca un avion cu acelasi vehicul. Poti atinge o altitudine maxima de 1200 metri”, a declarat Robert Dingemanse, director general PAL-V.

Pentru a conduce masina zburatoare, soferul trebuie sa detina licenta de pilot si 30 de ore de zbor la activ. “Am dovedit ca acest prototip este unul excelent, iar in prezent cautam solutii pentru a dezvolta un model care sa fie comercializat. Credem ca vom avea primul PAL-V pe piata in 2014”, a mai declarat Dingemanse.

Politia germana si o serie de servicii private de ambulanta si-au anuntat, deja, intentia de a cumpara acest model.

GadgetReport.ro v-a prezentat, anul trecut, un alt prototip de masina zburatoare. Terrafugia Transition este un avion cu doua locuri, ale carui aripi se pliaza in 30 secunde, astfel ca poate circula fara nicio problema si pe drumurile publice. A primit, de altfel, si autorizarea Administratiei pentru Siguranta Transportului pe Autostrazi din SUA

Prototipul poate atinge viteza de 185 de kilometri/ ora in aer si 172 kilometri/ ora atunci cand ruleaza pe carosabil. Automobilul zburator cantareste 440 kg si consuma, in zbor, 18,9 litri de benzina/ora si 6,7 litri/100 km atunci cand functioneaza in regim de automobil.

Mai multe amanunte aflati de aici.