Prima tableta Google. Imagini in premiera cu gadgetul low-cost

Data: 4/04/2012 | Autor: .

Pocketnow a prezentat, pe surse, primele imagini cu tableta Nexus, gadgetul cu care Google spre sa dea lovitura in piata in acest an. Google Nexus ar putea sa coste numai 149 de dolari, urmand sa fie unul dintre cele mai ieftine si performante tablete din piata.

Imaginile publicate de Pocketnow arata o tableta foarte bine realizata, cel putin la nivel vizual, cu SD slot, microUSB si port HDMI.

Iconurile prezente pe display arata ca imaginile dateaza dinainte ca Google sa redenumeasca Android Market in Google Play.

Anuntata inca de anul trecut de seful Google, Eric Schmidt, tableta Google Nexus a intarziat pentru ca Google a incercat sa ii ofere toate atuurile pentru a deveni lider de vanzari, a declarat, anterior, analistul Richard Shim de la DisplaySearch, citat de GadgetReport.ro

 Eric Schmidt promitea o tableta cu ‘cea mai ridicata calitate”, iar dupa cum relateaza sursele, planurile celor de la Google par sa fi reusit.

Dezvoltata impreuna cu Asus, pe baza modelului Eee pad MeMo, Google Nexus Tablet va avea un ecran de 7 inch Full HD, protejat de Gorilla Glass, si un procesor quad-core Tegra 3.

Tableta va rula Android 4.0 si va avea posibilitatea de salvare de continut on cloud.In plus, va beneficia si de un dock capabil sa redea continutul in format 3D.

Anuntata, initial, la un pret intre 199 si 249 dolari, tableta a suferit o puternica scadere de pret, astfel ca modelul de baza, de 16GB va costa 149 dolari, iar cel mai performant, de 64GB, 199 dolari.

Tableta ar urma sa fie lansata la CTIA Wireless Trade Show dinNewOrleans(8-10 mai). Google vrea sa ajunga la o productie intre 1,5 si 2 milioane de unitati.

Prin noua tableta, Google spera sa concureze cu succes tableta Kindle de la Amazon care costa 199 dolari, dar si viitorul iPad Mini, care ar urma sa fie lansat in trimestrul III.