De văzut! „Planet of the Humans’’, un nou documentar excelent produs de Michael Moore

De văzut! „Planet of the Humans’’, un nou documentar excelent produs de Michael Moore

Cunoscutul producător Michael Moore, autorul „Bowling for Columbine” şi „Fahrenheit 9/11”, a lansat pe YouTube documentarul „Planet of the Humans”, o privire critică asupra mişcării pentru mediu care a pierdut lupta în favoarea corporaţiilor. Documentarul regizat de Jeff Gibbs este disponibil pe YouTube timp de 30 de zile.

„Planet of the Humans’’ prezintă o privire critică asupra felului în care „mişcarea pentru mediu a pierdut lupta prin alegeri bine intenţionate dar dezastruoase, inclusiv prin convingerea că panourile solare şi morile de vânt ne vor salva, şi prin renunţarea în favoarea intereselor corporatiste de pe Wall Street”.

Documentarul, care a avut premiera anul trecut la Traverse City Film Festival, urma să fie lansat în cinematografe în acest an.  Planurile au fost date peste cap de restricțiile impuse pandemia de coronavirus.

„Acest film nu ia prizonieri şi expune adevărul despre cum am fost conduşi pe un drum greşit în lupta pentru salvarea planetei până la punctul în care, dacă nu schimbăm cursul acum, evenimente precum actuala pandemie vor deveni numeroase, devastatoare şi insurmontabile”, a declarat Michael Moore.

Puteți vedea „Planet of the Humans” în clipul de mai jos.