„System Crasher”, cel mai bun film la la Premiile Academiei Germane de Film

Filmul „System Crasher” a câștigat marele premiu al celei de-a 70-a ediţii a premiilor Academiei germane de film. „System Crasher”, o dramă socială scrisă şi regizată de Nora Fingscheidt,  a obţinut opt trofee, supranumite Lola, inclusiv pentru „cel mai bun film”, „cea mai bună regie”, „cea mai bună actriţă” (Helena Zengel) şi „cel mai bun actor” (Albrecht Schuch).

Filmul s-a impus şi la categoriile „cel mai bun scenariu” (Fingscheidt) şi „actriţă în rol secundar” (Gabriela Maria Schmeide).

Schuch a primit şi trofeul pentru „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru rolul din „Berlin Alexanderplatz”, regizat de Burhan Qurbani.

„System Crasher” a mai fost premiat pentru montaj şi sunet.

Ce se întâmplă în „System Crasher”

Benni, în vârstă de 9 ani, este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un „copil-problemă”. Ea are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei. Angajaţii de la protecţia copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni.

Aşa ajung la Micha, un psiholog specializat în managementul agresivităţii, care o însoţeşte pe Benni la şcoală. „System Crasher” vorbeşte despre relaţiile puternice şi speciale care se creează între copii şi adulţi, despre neputinţa unui sistem de a se descurca cu un copil cu probleme şi despre nevoia tuturor de a fi iubiţi şi înţeleşi.