Un anunt anticipat: iPhone 5 se va lansa pe 4 octombrie

Data: 28/09/2011 | Autor: .

Asa cum GadgetReport.ro a anticipat inca de luna trecuta, lansarea noii generatii iPhone va avea loc pe 4 octombrie. Apple a transmis miercuri presei o invitatie la un eveniment legat de iPhone care va avea loc in 4 octombrie in cartierul general al companiei din Cupertino, relateaza, Wall Street Journal.  „Let’s talk iPhone”, se intituleaza evenimentul.

Smartphone-ul ar urma sa fie prezentat de Tim Cook, CEO-ul Apple. Este posibil ca si fondatorul companiei, Steve Jobs, sa isi faca aparitia la eveniment. GadgetReport.ro relateaza ca nu este exclus ca iPhone 5 sa fie disponibil in una-doua saptamani de la prezentarea oficiala.

Apple spera sa produca 5-6 milioane de unitati in septembrie, iar pana la finele anului, sa ajunga la nivelul de 22 de milioane de terminale.

Potrivit unor surse, telefonul ar putea beneficia de display-ul retina de 4 inch, cu rezolutia de 960 x 640, o memorie RAM de 1 GB si un nou procesor A5 Dual Core la 1.4GHz, cu 60% mai rapid decat cel de pe iPhone 4.

iPhone 5 ar urma sa prezinte o camera foto/video de 8 megapixeli capabila sa inregistreze in 1080p HD. Noul smartphone ar urma sa includa tehnologia iCloud, care permite utilizatorului sa salveze online muzica, filme si alte fisiere.

In plus, noul iPhone 5 ar urma sa se incarce wireless. Telefonul va fi disponibil in doua versiuni, alb si negru, de 16 respectiv 32 GB.