Nokia inchide fabrica de telefoane din Romania

Data: 29/09/2011 | Autor: .

Finlandezii de la Nokia au anuntat inchiderea fabricii de telefoane mobile de la Jucu, din judetul Cluj. Decizia va fi pusa in practica pana la finele anului. Nokia afirma ca va inchide unitatea de productie din Romania  intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei.

Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de Nokia, “intentia de a inchide fabrica din Cluj, impreuna cu ajustarile din cadrul operatiunilor de distributie si livrare vizeaza aproximativ 2.200 de angajati”.

„Schimbarile planificate in cadrul diviziei Location & Commerce ar putea afecta aproximativ 1.300 de angajati. Aceste reduceri de personal vin in completarea masurilor anuntate in aprilie si sunt programate sa se produca pana la sfarsitul anului 2012”, se mai spune in comunicat.

“In conformitate cu valorile companiei, Nokia va oferi angajatilor afectati de reducerile planificate un program complex de sprijin. Nokia ramane hotarata sa acorde sprijinul sau pentru angajati si comunitatile locale pe parcursul acestei schimbari dificile”, mai afirma Nokia.

“Trebuie sa facem pasi durerosi, dar necesari, pentru a alinia forta de munca si operatiunile cu directia noastra de evolutie”, a declarat Stephen Elop, presedinte si CEO al Nokia.

Grupul finlandez Nokia a inceput productia la Nokia in februarie 2008, dupa o investitie de 60 de milioane de euro.