Noul HTC Explorer, telefon “de criza” la 200 euro?

Data: 29/09/2011 | Autor: .

HTC a lansat modelul Explorer, pe care il promoveaza drept cel mai accesibil smartphone. La 200 euro, adica putin peste 1000 lei, cu tot cu TVA, parca nu mai pare atat de ieftin pe cat considera producatorul sud-coreean.

 Lasand la o parte pretul, sa vedem cu ce specificatii vine noul smartphone “de criza”.

HTC Explorer are un design curbat si compact, un ecran tactil HVGA de 3,2”, un procesor de 600 de Mhz, memorie RAM 384 MB si o camera foto de 3 MP.

 Telefonul dispune de un spatiu de stocare intern de 90 MB care poate fi extins pana la 32 GB,  de conexiuni HSDPA si Wi-Fi si are o baterie care ofera o autonomie de 7 ore in regim de convorbire si  445 ore in regim de asteptare.

 La capitolul software nu sunt prea multe noutati.  Telefonul vine cu un ecran de blocare personalizabil care le permite utilizatorilor să-şi aceseze printr-o singură atingere cele mai utilizate aplicatii si continut precum actualizarile din retelele sociale, meteo sau evoluyia bursei, toate acestea fiind afisate prin simpla activare a ecranului.

 De asemenea, este inclus un nou Smart Dialer, care afiseaza un meniu cu acces rapid one-touch pentru apelarea rapida a contactelor.

 HTC Explorer este primul din clasa sa cu ecran HVGA, care va permite utilizatorilor sa ruleze aproape toate aplicatiile din Android Market. Predictia Smart URL oferă acces rapid la 100 dintre cele mai populare website-uri, în timp ce corectia automata URL filtrează navigarea online.

HTC Explorer va fi disponibil in magazinele din Romania din noiembrie, in trei variante de culori – MEtallic Black, Active Black si Metallic Navi si patru tipuri de carcase Metallic Blue, Metallic Orange, Metallic White si Metallic Purple.

 httpv://www.youtube.com/watch?v=u3qotouySbI