Sfarsitul iPhone? Telefonul flexibil Galaxy Skin ar putea fi lansat in 2012

Data: 2/10/2011 | Autor: .

Smartphone-ul flexibil Samsung Galaxy Skin, unul dintre cele mai spectaculoase concepte prezentate de producatorul sud-coreean, ar putea fi lansat pe piata chiar anul viitor, mult mai devreme decat ne asteptam.

Cei de la Samsung isi propun ca prin noul Galaxy Skin sa inventeze o noua categorie de produse si sa incheie, practic, dominatia iPhone-ului pe piata smartphone-urilor.

Terminalul va dispune de un display AMOLED flexibil care ii va permite sa se plieze in jurul unui cilindru de aproximativ 1 inch.

Totodata, terminalul este „aproape indestructibil” si „poate supravietui unei lovituri de ciocan”, potrivit informatiilor din piata.

Galaxy Skin va dispune de un display cu o rezolutie de 800×480 pixeli, o camera de 8 megapixeli, 1 GB de memorie RAM si un procesor de 1,2 GHz.

Nu se cunoaste inca sistemul de operare ce va fi prezent pe noul smartphone, insa cea mai probabila varianta este Android Jelly Bean, care va fi lansat dupa Android Ice Cream Sandwich. Totusi, nu este exclus ca noul smartphone sa ruleze un sistem de operare dezvoltat special pentru el, intitulat Android Flexy.

Datorita display-ului flexibil, noul smartphone va putea fi folosit si ca mouse de calculator sau ceas de mana, iar in fotografiile de prezentare a conceptului acesta dispune si de un proiector.