Dedicaţie pentru Galaxy S8? Samsung lansează un nou dispozitiv Gear VR

Data: 27/02/2017 | Autor: .

Dedicaţie pentru Galaxy S8? Samsung lansează un nou dispozitiv Gear VR

Sud-coreenii de la Samsung au lansat, cu ocazia targului de tehnologie Mobile World Congress 2017 din Barcelona, noua cască de realitate virtuală Samsung Gear VR. Gadgetul era gândit să fie lansat la pachet cu Galaxy S8, însă cum lansarea flagship-ului a fost amânată pentru 29 martie, casca VR a fost prezentată exclusiv, relatează GadgetReport.ro

Noul Gear VR beneficiază de un controller dezvoltat de Oculus şi dispune de o lentilă de 42 mm cu un unghi de vizualizare de 101 grade FOV. Gadgetul include o tehnologie de corectare a distorsiunilor pentru a reduce orice neplăceri cauzate de mișcare.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, noul Samsung Gear VR cu Controller extinde ecosistemul Samsung Gear VR și facilitează experiența de utilizare. Controller-ul dispune de un design ergonomic, curbat, putând fi utilizat cu o singură mână și oferind o mai bună interacțiune, reducând mișcările capului pentru o experiență confortabilă. În plus, Controllerul dispune de:

Navigare îmbunătățită – touchpad-ul oferă o selecție a apalicațiilor mai rapidă și o interacțiune mai ușoară printr-o gamă mai variată de mișcări, inclusiv posibilitatea de a puncta, de drag and drop, de a trage dar și alte acțiuni, în timp ce Trigger permite o experiență îmbunătățită de gaming.
Mai puține mișcări pentru utilizare îndelungată – Tastele Home, Volum și Înapoi localizate pe Controller oferă utilizatorilor cele mai importante funcții la îndemână, astfel încât aceștia să rămână concentrați pe conținut.
Prindere sigură – Chiar și în timpul celor mai active momente, prinderea Controller-ului este sigură și oferă o utilizare confortabilă

Gadgetul este compatibil atât cu micro USB, cât și cu USB Type C. De asemenea, noul Gear VR vine cu o bandă care susține controllerul atunci când acesta nu este folosit.

Noul Gear VR este compatibil cu Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 and S6 edge. Bineinteles, il vom vedea asociat, în oferte, cu Galaxy S8.

Cum pretul nu a fost anunţat oficial, nu este exclus ca noul gadget să fie oferit gratuit, la pachet cu S8.