Peugeot Instinct Concept. Maşina care se conduce singură, prezentată la MWC 2017

Data: 1/03/2017 | Autor: .

Peugeot Instinct Concept. Maşina care se conduce singură, prezentată la MWC 2017

Francezii de la Peugeot au prezentat, la târgul de tehnologie Mobile World Congress de la Barcelona, unul dintre cele mai spectaculoase modele-concept de automobil care se conduce singur. Botezat Peugeot Instinct Concept, maşina ar urma să stea la baza noii generaţii de automobile pregătită de constructorul francez, relatează GadgetReport.ro

Peugeot Instinct Concept propune o linie de design futurist şi un interior demn de o navetă spaţială. Conceptul este propulsat de un motor de 300 CP şi include un ecran de 9,7 inchi, scaune futuriste din piele şi un volan retractabil.

Francezii afirmă că Peugeot Instinct Concept oferă patru moduri diferite de condus, două pentru conducerea manuală şi alte două pentru pilotul automat.

De exemplu, cu Drive Boost, maşina se transformă într-una cu aspiraţii sportive, fiind condusă manual, iar cu Drive Relax, şoferul poate sta liniştit să se uite la filme, să citească ştiri sau să asculte muzică, în timp ce pilotul automat conduce maşina.

Software-ul cu care este dotată maşina este capabil să reţină obiceiurile şoferului şi să-şi adapteze stilul de condus la preferinţele acestuia. Pe lângă faptul că se conduce singură, maşina devine un fel de secretară, oferind şoferului informaţii relevante privind programul zilei.

Conceptul, prezentat în premieră la Mobile World Congress de la Barcelona, va fi expus şi la Geneva Motor Show, care începe pe 9 Martie.