Dell renunta la “experimentul” Streak 5

Data: 15/08/2011 | Autor: .

Dell a anuntat, oficial, ca nu va mai produce  smartphone-ul/tableta Streak 5, modelul cu care spera sa umple o nisa pe piata gadget-urilor. „It’s been a great ride.”, titreaza Dell pe site-ul propriu.

De ce a renuntat producatorul american la modelul de 5 inch? Potrivit expertilor, motivele sunt multe si complicate.

Lansat in august 2010, modelul s-a dorit o alternativa extrem de mobila pentru cei care iPad este prea mare si incomoda, iar diagonalele de 3-4 inch ale smartphone-urilor sunt prea mici pentru o experienta web multumitoare.

La nivel hardware, Streak 5 a oferit o performanta cel putin multumitoare – 1GHz Snapdragon procesor, 5-inch multi-touch WVGA display cu Guerilla-glass, 3G + WiFi + Bluetooth, UMTS / GPRS / EDGE class 12 GSM, HSDPA 7.2 Mbps / HSDPA, 5 MP autofocus camera dual LED flash, 2GB memorie interna, Micro SD de pana la 32 GB). Din configuratia de baza lipseau cateva dotari importante, precum mufa mini-USB, HDMI sau radio.

La nivel software, Dell a esuat inca din start. Modelul a fost lansat initial cu Android OS (1.6), in timp ce majoritatea smartphone-urilor si tabletelor rulau deja versiunile noi ale Android-ului.

Procesul de update a decurs foarte greu astfel ca, abia dupa 9 luni, Streak 5 a trecut, oficial, la Android 2.2.

Un alt dezavantaj l-a reprezentat pretul piperat. In momentul lansarii, Streak 5 s-a vandut si cu 550 dolari, cu numai 50 dolari sub pretul iPad-ului. Ulterior, pretul a scazut, insa a fost prea tarziu pentru a atinge performanta de vanzari dorita.

O alta problema a reprezentat-o campania de promovare a tabletei-smartphone. Una foarte slaba, dovada ca nu a reusit sa prezinte atuurile tabletei.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Wj50FQd0Rks

Nici in relatia cu presa, Dell nu a stiut sa isi vinde «marfa », dovada ca All Things Digital Reviewers ridiculiza tableta drept «un gadget  bun pentru a-l folosi la mancat», iar in PC Word, editorii ii acordau doar 3 din 5 stele, in conditiile in care Streak 5 era prea mic pentru o tableta si prea mare pentru un telefon.

Dell nu a prezentat date privind vanzarile tabletei Streak 5.

Chiar daca a oprit productia Streak 5, Dell va continua pe piata tabletelor cu modelele 7 si 10.