Cat de vulnerabil este Google Android?

Data: 14/08/2011 | Autor: .

Doi experti in securitate mobila au declarat ca au descoperit noi vulnerabilitati in sistemul de operare Google Android care le-ar putea permite hackerilor sa fure datele de pe smartphone-uri. 

Riley Hassell si Shane Macaulay au declarat ca au descoperit zeci de aplicatii vulnerabile.

„In cazul aplicatiilor vulnerabile, un atacator poate compromite acea aplicatie si telefonul folosind ceva la fel de simplu ca un mesaj de tip text”, a declarat Riley Hassell, citat de Reuters.

Expertul a refuzat sa prezinte detalii, pe motiv ca ar da, astfel, unda verde hackerilor sa se foloseasca de ele. Hassell a precizat, insa, ca a avertizat Google cu privire la aceste vulnerabilitati.

„Dezvoltatorii de aplicatii nu reusesc sa mentina regulile cu privire la securitate atunci cand dezvolta aplicatiile lor”, a precizat acesta.

Jay Nancarrow, purtatorul de cuvant al Google, a recunoscut existenta discutiilor cu cei doi experti, insa a precizat ca nu exista niciun motiv de temere. „Bug-urile semnalate nu sunt prezente in Android”, a spus acesta, fara  a prezenta detalii.

Interesant este ca cei doi experti in securitate si-au contramandat o prezentare ce urma sa aiba loc conferinta hackerilor din Las Vegas, sub sloganul „Hacking Androids for Profit.”

Hassell a precizat ca aparitia a fost contramandata pentru a documenta mai bine datele pe care ar urma sa le prezinte la „Hack in The Box  security conference” ce se va desfasura  in luna octombrie  in Kuala Lumpur.