Demn de Star Trek. Shaorma, livrata de roboti zburatori

Data: 27/03/2012 | Autor: .

Compania americana TacoCopter vrea sa implementeze un sistem de livrare demn de secolul XXI. Firma intentioneaza sa foloseasca dronele pentru a livra clientilor comenzile de tacos si celelalte produse din oferta fast-food.

Pentru a ajunge la client, TacoCopter se va folosi de coordonatele GPS transmise de smartphone-urile clientilor. Dronele vor livra comenzile, iar platile se vor face online.

Cei de la TacoCopter spun ca au deja dronele care vor putea face livrarile si asteapta acum doar autorizatiile de zbor din partea autoritatilor americane. Mai multe detalii despre planurile Tacocopter puteti afla de aici. 

GadgetReport.ro a scris, recent, despre faptul ca, incepand din aceasta vara, politia din Statele Unite va incepe sa foloseasca drone (aparate de zbor fara pilot) pentru a controla mai bine fenomenul infractional. Presedintele Obama a semnat un decret prin care permite zborul robotilor.

Pana acum, legislatia Federal Aviation Administration interzicea zborul dronelor de teama ca afecteaza traficul aerian. Potrivit noilor reglementari, citate de DGR News Service, dronele Politiei vor putea sa zboare pana la altitudini de 121 metri. Nu vor fi permise decat dronele care cantaresc mai putin de 2 kilograme.

Interesant este ca, din 30 septembrie 2015, in spatiul aerian american va avea acces liber orice drona indiferent de marime.

Anterior, Gadgetreport.ro v-a prezentat una dintre cele mai apreciate drone care poate fi cumparata de pe piata. Este vorba de Parot Ar. Drone 2.0, un adevarat OZN de jucarie care poate fi controlat cu ajutorul smartphone-ului sau tabletei, software-ul gadgetului fiind compatibil cu Android si iOS. Mai  multe detalii aflati de aici.