Descoperire istorica privind celebra armata de teracota din China

Data: 13/10/2016 | Autor: .

Descoperire istorica privind celebra armata de teracotă din China

Armata de teracotă din China a fost inspirată de sculpturile şi celelalte opere artistice din Grecia antică. Cel puţin asta susţine cea mai nou teorie privind misteriosul mormânt ce conţine peste 8000 de soldaţi din teracotă, arme, cai şi arsenal de război, descoperit în China, în 1974, relatează GadgetReport.ro

Anunţul a fost făcut de Li Xiuzhen, arheolog la Muzeul Armatei de Teracotă din Qin Shihuang.

Potrivit acestuia, investigaţiile ADN realizate pe relicvele din mormântul vechi de 2000 de ani arată o legătură directă între cei care au construit armata de teracotă şi influenţele lumii antice greceşti.

08-china-mega-tomb-terracotta-ngsversion-1476253815081-adapt-590-1“Am găsit dovezi că, înainte de apariţia Drumului de Mătase, a celebrului Marco Polo, au existat contacte directe între primul împărat al Chinei, Qin Shi Huang, şi lumea elenă. Credem că armata de teracotă şi sculpturile de bronz găsite în sit au fost inspirate de cele din Grecia antică”, a spus acesta.

Mormântul din Lintong a fost descoperit de un fermier chinez, din întâmplare, în 1974. În uriaşul sit, de peste 98 de kilometri pătraţi, se află peste 8000 de soldaţi de teracotă, 150 de cai şi peste 130 de care de luptă. Până acum, arheologii au reuşit să dezgroape numai 30% din mormânt.

01-china-emperor-tomb-terracotta-adapt-1190-1

Noua teorie ştiinţifică privind armata de teracotă din China este susţinută şi de alte dovezi, care arată că în tradiţia chineză nu a existat un asemenea demers, mormântul de teracotă fiind unul unic.

“Credem că, cu 1500 de ani înainte ca neguţătorii veneţieni să ajungă în China, aici au ajuns grecii care i-au învăţat pe localnici tehnici de sculptură şi alte arte. Nu este exclus ca sculptorii greci să fi oferit asistenţă pentru construcţia armatei de teracotă”, a declarat Lukas Nickel, şeful Secţiei de Istoria Artei din Asia, de la Universitatea din Viena.

Până de curând, se credea că Marco Polo a fost primul european care a intrat în contact cu civilizaţia chineză, în secolul XIII.

Rezultatele noilor investigaţii vor fi prezentate într-un documentar BBC, intitulat The Greatest Tomb on Earth, realizat în parteneriat cu National Geographic şi care va fi lansat în această lună.

emperortomb_web-artboard_3-ngsversion-1476217605817