S-a descoperit bateria minune – rezista de 10 ori mai mult

Data: 16/02/2014 | Autor: .

bateria-minuneCercetatorii de la Northwestern University au dezvoltat prototipul unui acumulator care se incarca de 10 ori mai rapid decat cele folosite in prezent. Bateria minune ar urma sa ofere telefoanelor si tabletelor o autonomie de 10 ori mai mare.

Bateria minune foloseste tot o solutie litiu-ion. Expertii au reusit sa creasca performanta acesteia inversand si accelerand circulatia si densitatea de celule litiu-ion.

Unul dintre cercetatori, dr. Harold Kung, a explicat ca «viteza si densitatea de ioni de litiu poate fi schimbata folosind diferite materiale in procesul de fabricatie a bateriei ».

Expertii de la Northwestern University au dezvoltat un telefon prototip care, in testele de laborator, s-a incarcat complet in doar 15 minute si a rezistat, fara sa fie reincarcat, o saptamana.

Mai mult chiar, dupa 150 de incarcari, care in mod normal ar fi fost realizate intr-un an de functionare, acumulatorul s-a dovedit de cinci ori mai eficient decat bateriile litiu-ion din prezent.

Testele vor continua pentru ca durata de viata a bateriei sa creasca si mai mult. Bateria minune ar putea ajunge in productia de serie abia peste 5 ani.