Un design revolutionar. Cum ar putea arata telefonul Facebook (GALERIE FOTO)

Data: 19/06/2012 | Autor: .

Dupa ce s-a zvonit ca Facebook lucreaza la dezvoltarea primului sau smartphone, pe internet au inceput sa apara si primele imagini. Dincolo de fake-urile care au impanzit web-ul, va prezentam astazi un nou concept care pare destul de departe de realitate, insa care aduce un nou design, foarte interesant.

Designerul Tolga Tuncer crede ca telefonul Facebook ar trebui sa fie total diferit fata de ce avem in prezent pe piata, daca vrea sa faca diferenta. Acesta este motivul pentru care i-a gandit o forma speciala ce aduce mai mult cu o telecomanda decat cu un telefon.

Prototipul ar urma sa aiba un profil din aluminiu de 17.5 cm x 5.5cm si un display capacitiv protejat de Gorilla Glass 2. Ce ne-a placut este butonul dedicat de Like care aduce o nota personala telefonului.

Un concept ceva mai aproape de realitate pare a fi cel dezvoltat de Michal Bonikowski si pe care l-am prezentat saptamana trecuta.

Toate detaliile le vedeti aici.

GadgetReport.ro relata, recent, citand The New York Times, ca lansarea unui telefon Facebook este una dintre ambitiile fondatorului retelei, Mark Zuckerberg. Acesta a angajat cateva zeci de ingineri si dezvoltatori de software care au lucrat la Apple pentru a realiza noul telefon.

Facebook nu este la prima tentativa de a aduce Facebook mai aproape de utilizatorii retelei. A lansat impreuna cu HTC telefoanele ChaCha si Salsa, care au butoane dedicate pentru accesul la Facebook.

Potrivit NYT, Zuckerberg vrea insa un telefon in exclusivitate, asa ca a dezvoltat proiectul Buffy. Smartphone-ul ar urma sa fie lansat in 2013.

Un angajat Facebook, citat de New York Times, a declarat ca telefonul face parte din planurile Facebook de dezvoltare a serviciilor, alaturi de oferta de filme, muzica si alte modalitati de divertisment.

Cel mai probabil, noul telefon Facebook va rula o versiune speciala de Android cu acces direct la noul Facebook Store, o pagina de internet de unde vor putea fi descarcate aplicatii dedicate.