Digi | RCS-RDS taie minutele internaționale pentru mai multe țări

Data: 27/04/2020 | Autor: .

Digi | RCS-RDS taie minutele internaționale pentru mai multe țări

Digi | RCS-RDS a decis să elimine minutele internaționale către anumite țări, începând cu data de 1 mai 2020. Operatorul își informează clienții că ,,în cazul în care oferta noastră nu va satisface nevoia specifică de comunicare pentru rețelele mobile din Europa, aveți posibilitatea să renunțați la serviciul Digi Mobil în 30 de zile, fără despăgubiri’’.

În esență, asta înseamnă că în Uniunea Europeană, dacă ai abonament sau cartelă Digi mai ai minute gratuite doar pentru Germania (Vodafone), Marea Britanie (EE), Austria (T-Mobile), Spania (Digi Spania), Franța (SFR, Free Mobile), Ungaria (Digi Ungaria), Belgia (Proximus,  Orange), Grecia (Vodafone, Wind).

Vestea bună este că operatorul a redus, totodată, tarifele către principalele destinații mobile din Europa: de la 0,02 euro/minut la 0,012 euro/minut fără TVA. Astfel, de la 1 mai, plătești per oră de conversație 0,72 euro (fără TVA) față de 1,2 euro ca până în prezent.

Notificarea, semnată de echipa Digi, ar fi fost transmisă prin SMS clienților sub următoarea formă.

„Din 01.05.2020 tariful pentru apelurile către principalele destinații mobile din Europa scade de la 0.02 euro/min la 0.012 euro/min, fără TVA. Din 21.05.2020 minutele incluse pentru apelarea principalelor destinații mobile din Europa se modifică pentru o serie de țări și sunt disponibile pentru operatorii următori: Germania (Vodafone), Marea Britanie (EE), Austria (T-Mobile), Spania (Digi Spania), Franța (SFR, Free Mobile), Ungaria (Digi Ungaria), Belgia (Proximus,  Orange), Grecia (Vodafone, Wind). În cazul în care oferta noastră nu va satisface nevoia specifică de comunicare pentru rețelele mobile din Europa, aveți posibilitatea să renunțați la serviciul Digi Mobil în 30 de zile, fără despăgubiri.”

De menționat că pentru Italia, Digi | RCS-RDS a eliminat toate minutele gratuite către alte rețele în afară de a sa, cum se întâmplă în Spania. Decizia a fost însă luată încă din decembrie 2018