Lansarea lui iPhone 12, reprogramată. Care sunt planurile Apple

Lansarea lui iPhone 12, reprogramată. Care sunt planurile Apple

Apple ar putea amâna cu o lună lansarea noii generații de smartphone-uri iPhone 12, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus. Expertul Ming-Chi Kuo, cunoscut pentru predicțiile sale exacte legate de telefoanele Apple, afirmă că testele pentru noile telefoane iPhone 12 înregistrează o întârziere de aproximativ 30 de zile, din cauza pandemiei dar și unei modificări de design a antenelor telefonului, relatează GadgetReport.ro

Apple și-a făcut o tradiție în a prezenta noile modele de iPhone la începutul lunii septembrie, urmând ca acestea să ajungă în magazine 10 zile mai târziu.

În 2020, pe fondul pandemiei, strategia Apple va fi una total diferită. Potrivit expertului Kuo, citat de BGR, modelele iPhone 12 de 5,4 și 6,1 inci ar putea să nu intre în producția de masă până în septembrie, astfel că ar urma să ajungă pe piață spre finele lunii octombrie. În România le vom vedea, probabil, după 25 octombrie sau la începutul lunii noiembrie, având în vedere că România se află în valul doi al țărilor în care noile produse Apple sunt lansate oficial.

Mai mult, spun experții, flagship-ul Apple iPhone 12 Pro Max, care va avea un ecran de 6,7 inchi, va fi produs abia din octombrie, astfel că acest model va ajunge în magazine abia în sezonul de shopping de Crăciun.

Interesant este că, dincolo de problemele de producție, Apple încă intenționează să organizeze un eveniment de lansare iPhone 12 în septembrie.

CE NOUTĂȚI VA ADUCE IPHONE 12

Din punct de vedere al designului, principalul nou element adus de seria iPhone 12 va fi bretonul mai mic, urmare a implementării unei noi versiuni de Face ID, care va integra un senzor True Depth mai mic.

De asemenea, există zvonuri despre integrarea acestui senzor sub ecran, însă este puțin probabil ca acest lucru să se materializeze în 2020.

În varianta de bază, iPhone 12 va avea un display de 5,4” OLED și un sistem cu două camere foto (wide şi ultra-wide). iPhone 12 Plus va beneficia de un ecran ceva mai mare, de 6,1”, însă va avea aceleași specificații.

Pe lângă cele două telefoane, la fel ca în cazul seriei iPhone 11, Apple va lansa, cel mai probabil, şi două iPhone 12 Pro.

iPhone 12 Pro va avea un display de 6,1” cu sistem cu trei camere foto şi senzor TOF, iar iPhone 12 Pro Max, va include un ecran de 6,7”, cu aceleași specificaţii printre care s-ar putea afla o rată de refresh de 120 Hz, conectivitate 5G și mai mult RAM.

La acest capitol, Apple va trece, mai mult ca sigur, la memoriile LPDDR5, cu 6 GB pentru modelele Pro şi 4 GB pentru cele standard.

În ceea ce privește procesorul, vom vedea pe iPhone 12 noul chipset Apple A14 Bionic, pe 5nm, care ar trebui să ofere un plus de performanţă de cel puţin 15% faţă de A13 Bionic.

Noul procesor va fi și mai eficient energetic, urmând să consume cu 30% mai puțină energie decât modelul din 2019.

IPHONE 12, PRIMUL TELEFON 5G DE LA APPLE

În ceea ce privește conectivitatea 5G, experții estimează că  iPhone 12 şi 12 Plus vor accesa 5G de tip sub-6GHz, în timp ce iPhone 12 Pro şi 12 Pro Max ar putea să integreze şi antene mmWave, cu o acoperire și o viteză de transfer semnificativ mai mare.

Samsung Galaxy S20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max. Care are cameră mai bună

CÂT VOR COSTA NOILE IPHONE 12

Noile telefoane vor costa probabil la fel ca cele din 2019, în momentul lansării. iPhone 12 ar urma să coste 699 de dolari, la fel ca iPhone 11, iar iPhone 12 Plus ar putea porni de la 799 dolari.

iPhone 12 Pro ar urma să  coste 999 de dolari, iar versiunea iPhone 12 Pro Max – 1.099 dolari.

Nu este exclus însă ca prețurile să fie ceva mai mari, cel puțin în cazul versiunilor Pro, mai ales că acestea vor avea antene 5G de calitate și camere TOF.

Pe de altă parte, pe fondul crizei economice majore generate de pandemia de coronavirus, este posibil ca prețurile să sufere modificări. Altfel spus, cel puțin modelul de bază, iPhone 12, să coste ceva mai puțin.

Se speculează, totodată. că Apple, în colaborare cu băncile și operatorii de telefonie, ar urma să lanseze și un sistem de plată în rate pentru noua generație iPhone 12.

Cum activezi modul Dark Theme pe iPhone