Samsung Galaxy S20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max. Care are cameră mai bună

Samsung Galaxy S20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max. Care are cameră mai bună

SuperSaf a lansat un test foarte interesant  în care a comparat camerele de pe Samsung Galaxy S20 Ultra și iPhone 11 Pro Max. Experții au supus cele două telefoane unei game variate de scenarii, cu fotografii și înregistrări video atât pe timp de zi cât și noaptea, în spații deschise și în interior. Rezultatele au fost adunate într-un clip video devenit viral pe Youtube.

 

La prima vedere, Samsung Galaxy S20 Ultra este mai bine dotat decât iPhone 11 Pro Max în materie hardware. Flagship-ul celor de la Samsung are patru camere dintre care se remarcă senzorul de 108 MP, camera cu zoom hibrid optic 10x și camera de selfie de 40 MP. iPhone 11 Pro Max are ,,numai’’ patru camere de 12 MP, dintre care una de selfie.

SuperSaf afirmă că, în cazul unor fotografii standard, iPhone-ul stă foarte bine la capitolul dynamic range şi la detalii în zone mai întunecate. Spre comparație, Samsung Galaxy S20 Ultra oferă fotografii cu un puternic accent artificial în zonele luminoase, în timp ce în cazul zonelor întunecate, umbrele ies puternic în evidență.

Pe ansamblu, însă, performanțele sunt oarecum similare. Samsung se remarcă în ceea ce privește zoom-ul, 30X față de 10X pe iPhone, realizând fotografii mult mai bine definite.

În plus, la capitolul expunere, Galaxy S20 Ultra pare că performează mai bine ca iPhone.

Și în ceea ce privește bokeh-ul, pare că Samsung Galaxy S20 Ultra oferă o performanță mai bună.

La fotografiile și filmările pe timp de noapte, cu modul Night activat, ambele smartphone-uri oferă imagini bune, cu un plus pentru S20 Ultra la capitolul claritate.

La filmarea pe timp de noapte, telefonul sud-coreean se dovedește imbatabil.

Și ceea ce privește camera de selfie, Galaxy S20 Ultra vine cu imagini mai luminoase însă, pe ansamblu, imaginile captate sunt similare. S20 se remarcă, de asemenea, în captarea video 4k la 30 FPS, oferind o stabilitate mai bună și un sunet net superior, cu un bas bine definit și fără interferențe.

Pe ansamblu, ambele telefoane fotografiază și filmează la un standard foarte bun, cu un plus pentru S20 Ultra. Se vede că Samsung a făcut eforturi semnificative pentru a livra cea mai bună calitate în materie, lucru pe care, probabil, îl vom vedea la următorul iPhone.