Apple pregătește un iPhone pliabil. Cum arată primele prototipuri

Data: 7/03/2020 | Autor: .

Apple pregătește un iPhone pliabil. Cum arată primele prototipuri

După Samsung, Huawei, Motorola și TCL, a venit rândul gigantului Apple să dezvolte un telefon pliabil. Compania a brevetat câteva soluții tehnice care prefigurează viitorul iPhone pliabil, model care va debuta pe piață cel mai devreme în 2022, relatează GadgetReport.ro

Până în prezent, pe piață au apărut telefoane pliabile de la Samsung, Huawei şi Motorola, iar Xiaomi a promis că va lansa, în curând, un gadget cu un preț sub 1000 de euro.

Apple încă explorează această nouă tendință în piața telefoniei mobile, dovadă că a înregistrat în SUA un brevet pentru un terminal electronic cu un ecran pliabil şi o zonă protectoare. Există și câteva schițe care însoțesc brevetul și care prezintă trei variante posibile de iPhone pliabil, una care se pliază, o alta care se împăturește și o altă soluție de tip flip, similară cu Galaxy Z Flip.

Brevetul include și câteva detalii tehnice. Printre altele, ecranul ar urma să includă un sistem special pe bază de accelerometre, giroscop şi alţi senzori care vor bloca ecranul în modul pliat și vor adapta conținutul în funcție de modul în care este ținut telefonul, deschis, închis etc.

Interesant este că partea pliabilă a stratului protector ar urma să fie fabricate din sticlă sau din material ceramic, protejate printr-un mecanism care va facilita plierea fără a produce prea mult stres intern.

Nu este pentru prima dată când Apple brevetează un astfel de dispozitiv, însă pare că acest nou proiect are șanse să devină realitate, mai cu seamă că concurența pe piață, în zona dispozitivelor pliabile, devine una reală, iar clienții vor migra, cu siguranță, în următorii ani către dispozitive all-in-one, către telefoane care se transformă în tablete.

Pe internet a devenit viral, în ultimele zile, un clip video cu un iPhone pliabil cu clapetă.