Cum să îți cureți eficient telefonul. Măsură de protecție împotriva coronavirusului COVID-19

Data: 9/03/2020 | Autor: .

Cum să îți cureți eficient telefonul. Măsură de protecție împotriva coronavirusului COVID-19

Telefonul este unul dintre gadgeturile care atrag cel mai mulți microbi. În plină epidemie de coronavirus COVID-19, alături de spălarea regulată a mâinilor, curățarea telefonului este o măsură de protecție importantă, având în vedere în câte locuri îl folosim, relatează GadgetReport.ro

Un studiu recent a arătat că coronavirusurile, precum COVID-19, „pot persista pe suprafețe cum ar fi metal, sticlă sau plastic timp de până la nouă zile“, putând fi distruși doar prin folosirea alcoolului izopropilic.

Problema este că multe companii, precum Apple, nu recomandă utilizarea soluțiilor de curățare sau a alcoolului izopropilic pe telefon, deoarece pot deteriora stratul special de oleofob de pe ecran.

Pentru seria iPhone 11, Apple spune că este în regulă să folosești niște apă caldă și săpun, dar pentru iPhone XS și telefoanele mai vechi, recomandă doar utilizarea unei cârpe moi ușor umezită.

Iată ce recomandă oficial Apple:

1.Deconectați toate cablurile și opriți iPhone-ul.

2.Folosiți o cârpă moale, ușor umedă, antibacteriană / antimicrobiană, fără scame – de exemplu, o cârpă pentru lentile.

3.Dacă materialul este încă prezent, utilizați o cârpă moale, fără scame, cu apă caldă cu săpun. (iPhone 11 și 11 Pro numai pentru săpun)

4.Evitați prezența umezelii în zonele neprotejate.

5.Nu folosiți produse de curățare sau aer comprimat.

6.Nu folosiți înălbitor.

7.Aplicați un protector de ecran, apoi utilizați șervețele dezinfectante.

8.Puteți să folosiți pentru igienizare un dispozitiv de curățare pentru smartphone-uri UV.

Între timp, Apple a creat o pagină de suport „Cum să vă curățați produsele Apple” care spune că este bine să vă curățați dispozitivele cu șervețele Clorox sau alcool izopropilic.

PhoneSoap, cea mai populară soluție de curățare UV pentru smartphone-uri,  folosește două becuri UV-C pentru a elimina 99,9% din bacterii și virusuri, iar rezultatele sunt dovedite clinic. Acest dezinfectant portabil pentru smartphone-uri își încarcă dispozitivul în timp ce este curățat (are atât un port USB-C cât și un port USB-A). Îl puteți găsi pe internet la prețuri între 99 și 119 dolari.

Bineînțeles, soluțiile de mai sus sunt valabile pentru orice tip de smartphone-uri, inclusiv cele cu Android.