FlexPai. Cel mai ieftin telefon cu ecran flexibil din lume

Data: 13/03/2020 | Autor: .

FlexPai. Cel mai ieftin telefon cu ecran flexibil din lume

Chinezii de la Rouyu Technology au lansat cel mai ieftin telefon cu ecran flexibil din lume. FlexPai se îndoaie de la mijloc, astfel că se transformă într-un telefon sau o tabletă, relatează GadgetReport.ro

Prezentat pentru prima dată la CES 2019, FlexPai este vândut, pe Aliexpress, la prețul de 999 de dolari pentru versiunea de bază, cu 6 GB de RAM și 128 GB spațiu de stocare. Există și o versiune la 1200 de dolari, cu 8 GB de RAM și 256 GB spațiu de stocare.

FlexPai beneficiază de un display cu diagonală de 7,8”( 1960 x 1080 pixeli) pe format 4:3, fiind similar cu un iPad Mini în materie de design atunci când este folosit în mod tabletă.

Telefonul are un corp cu grosime de 7,6mm şi poate fi pliat pentru utilizarea într-un mod mai „prietenos” pentru o singură mână, cu diagonală de 4” cu grosime de 15,2mm. Cele două părţi pliabile nu sunt egale însă, una dintre ele fiind gazda mai multor componente electronice, printre care şi camerele foto.

Gadgetul are o balama ranforsată cu plastic, Rouyu Technology lăudându-se cu o anduranţă de peste 200.000 de îndoiri.

Ecranul AMOLED al telefonului FlexPai pare să fie protejat de un strat de plastic flexibil, ceva ce sugerează că nu va fi foarte rezistent la zgârieturi. Atunci când este folosit în modul „telefon”, FlexPai afişează aplicaţia pe partea la care utilizatorul se uită direct, cealaltă parte afişând doar wallpaper-ul. Există şi un mod de utilizare care poate afişa lucruri diferite pe fiecare parte.

Telefonul 4G rulează Android 9 cu procesorul Snapdragon 855 (2.84GHz) împreună cu 6-8 GB de RAM de pe spații de stocare de 128 GB/256 GB. FlexPai are camere duale 16+20 MP, una principală şi una telephoto.

Acumulatorul de 3970mAh beneficiază de încărcare rapidă prin Ro-Charge, care asigură un nivel de 80% de încărcare în numai o oră.

Chinezii spun că telefonul este compatibil cu standardele europene, beneficiind de Europe Plug Adapter (2 Pin Round Pin).

Din imagini, telefonul arată foarte bine. Rămâne de văzut cât este de fiabil. Chinezii îl laudă pe forumuri, considerându-l un best buy.