FlexPai. Cum arată și cât costă primul telefon flexibil din lume

Data: 1/11/2018 | Autor: .

FlexPai. Cum arată primul telefon flexibil din lumeChinezii de la Rouyu Technology au lansat, în premieră mondială, primul telefon cu ecran flexibil din lume. FlexPai se îndoaie de la mijloc, astfel că se transformă într-un telefon sau o tabletă, relatează GadgetReport.ro

Chinezii au reușit să ia fața marilor companii precum Samsung, Huawei, Xiaomi sau Lenovo, care vorbesc despre astfel de dispozitive de mai mulţi ani.

FlexPai beneficiază de un display cu diagonală de 7,8” pe format 4:3, fiind similar cu un iPad Mini în materie de design atunci când este folosit în mod tabletă.

Telefonul are un corp cu grosime de 7,6mm şi poate fi pliat pentru utilizarea într-un mod mai „prietenos” pentru o singură mână, cu diagonală de 4” cu grosime de 15,2mm. Cele două părţi pliabile nu sunt egale însă, una dintre ele fiind gazda mai multor componente electronice, printre care şi camerele foto.

Gadgetul are o balama ranforsată cu plastic, Rouyu Technology lăudându-se cu o anduranţă de peste 200.000 de îndoiri.

Ecranul AMOLED al telefonului FlexPai pare să fie protejat de un strat de plastic flexibil, ceva ce sugerează că nu va fi foarte rezistent la zgârieturi. Atunci când este folosit în modul „telefon”, FlexPai afişează aplicaţia pe partea la care telefonul se uită direct, cealaltă parte afişând doar wallpaper-ul. Există şi un mod de utilizare care poate afişa lucruri diferite pe fiecare parte.

Telefonul va rula procesorul Snapdragon 8150/855 împreună cu 6-8 GB de RAM de pe spații de stocare de 128 GB/256 GB şi 512 GB.

FlexPai are camere duale 16+20 megapixeli, una principală şi una telephoto,

Telefonul beneficiază de încărcare rapidă prin Ro-Charge, care asigură un nivel de 80% de încărcare în numai o oră.

FlexPai este vândut, exclusiv pe piața din China, la prețul de 1.150 euro pentru versiunea de bază şi de 1650 euro în cea cu 8 GB de RAM și 512 GB spațiu de stocare.


Disponibilitatea telefonului la nivel international este incertă. Cert este că Rouyu Technology reușește să ia fața celor de la Samsung, care urmează să prezinte în primăvara telefonul flexibil Galaxy X. Potrivit experților, prezentarea lui FlexPai va accelera lansarea pe piață a gadgeturilor flexibile mai devreme cu cel puțin 4-6 luni față de așteptări.

Laptopul cu ecran flexibil, anunțat oficial. Va fi lansat imediat după Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X, prezentat în noiembrie? Primul telefon cu ecran pliabil